Els telèfons de Pedro Sánchez i Margarita Robles infectats amb Pegasus

Compartir:

Moncloa apunta a un espionatge des de l'estranger i ha interposat una denúncia davant l'Audiència Nacional

Els telèfons mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, van ser sotmesos a escoltes pel programa Pegasus, segons dos informes tècnics del Centre Criptológico Nacional.

Així ho ha revelat el ministre de Presidència en una roda de premsa convocada per Moncloa d’urgència aquest dilluns. “Estem davant infeccions il·lícites i externes”, ha afirmat Félix Bolaños. Els dos informes del centre criptològic nacional s’han posat en coneixement de la justícia perquè inicie una investigació perquè, segons el Govern, l’espionatge és “il·lícit”, ja que evidentment no hi havia cap autorització judicial. La denúncia s’ha interposat aquest mateix matí davant l’Audiència Nacional.

Tenim l’absoluta seguretat que és un atac extern. Totes les intervencions es produeixen per organismes estatals i amb autorització judicial. No tenim cap dubte que és una intervenció externa”, ha respost Bolaños, que ha explicat que les revelacions s’han produït “en el curs d’aqueixes verificacions” que està duent a terme aqueix centre.

Segons ha detallat el Govern, la troballa s’ha produït en el curs de les investigacions que està realitzant el CNI en relació amb el presumpte espionatge als líders independentistes catalans.

Les dos incursions en el terminal de Sánchez s’haurien produït el maig de 2021, mentre que el mòbil de Robles hauria sigut intervingut en una ocasió el juny de 2021. Bolaños ha detallat que no s’han trobat evidències d’intrusions posteriors i que es verificaran els terminals de tots els ministres per a comprovar si hi ha hagut més infeccions d’aquest sistema.

Bolaños ha anunciat que es reforçaran els protocols de seguretat i que el Govern està actuant “amb totes les capacitats que disposa per a esclarir els fets“. Sobre la classe de dades que s’haurien recaptat amb el sistema, des de Moncloa han assegurat que desconeixen quina classe d’informació s’ha obtingut, encara que els informes xifren el volum. Una dada que l’Executiu no ha aportat en la roda de premsa.

EL MÉS LLEGIT

Mor una xiqueta després de colpejar-se amb el ferro d’una ombrel·la

El succés ha ocorregut durant la vesprada d'aquest dilluns en un domicili particular

ALERTA: Risc d’incendi en els Seat Leon  i Tarraco

Concretament podria afectar a fins a 17.500 vehicles comercialitzats a Espanya, fabricats entre setembre de 2020 i gener de 2022

Investiguen l’abocament de substàncies tòxiques en una xarxa potable d’aigua de la Vall d’Uixó

Injectaven aigua del procés de neteja dels residus perillosos a la xarxa d'aigua de consum humà, afectant diverses empreses d'un polígon industrial

Romania denuncia que Eurovisió va anul·lar el seu vot sense motiu

Romania havia atorgat els 12 punts a Moldàvia i no a Ucraïna, com va comunicar l'organització