Els terroristes de Barcelona van planejar atemptar a Benicàssim

Compartir:

La cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona ja fa un any també intentava fer-ho a la Comunitat Valenciana, segons el sumari del atemptats. Els jihadistes haurien planificat muntar una massacre al conegut festival ‘Rototom’ que se celebra a la ciutat castellonenca de Benicàssim.

Imatge de la passada edició del Rototom

Imatge de la passada edició del Rototom | ROTOTOM

 

Els Mossos d’Esquadra varen trobar en un dels telèfons mòbils, entre les escombraires de la casa explotada d’Alcanar, una recerca en el navegador del mateix aparell per la ciutat de Benicàssim i el seu festival, per això es dedueix que podria haver sigut un dels següents punts on atemptar, segons informa ‘Las Provincias’.

El festival reunix a més de 200.000 persones

A més, i com a xifra important, en el paràmetres de la recerca del festival des del telèfon mòbil, es va comprovar que havien inclòs la data del 19 d’agost —dos dies després de l’atemptat que feren a Barcelona—. El mateix diari anomenat, apunta que la casa d’Alcanar estava a uns 80 quilòmetres del què poguera haver sigut el seu segon destí. El trasllat de la furgoneta amb el material explosiu haguera estat menys dificultós per atemptar al festival on reunix a més de 200.000 persones.

Habitatge d'Alcanar des d'on el jihadistes planificaven totes les actuacions

Habitatge d’Alcanar des d’on el jihadistes planificaven totes les actuacions | València Diari

 

Per este motiu, la Comunitat Valenciana, i sobretot en època estival i de festivals com el ‘Rototom’ sembla ser un dels altres possibles objectius dels terroristes.

EL MÉS LLEGIT

‘Valencians al món’ recorre el cor d’Europa: d’Àustria a Eslovàquia per la ruta del Danubi

El programa solca aquest dimecres el segon riu d’Europa, que passa per deu països.

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, a la final del Benidorm Fest 2023

Fusa Nocta, de Gandia, passa a la final del dissabte 4 de febrer, però s'acomiaden la representant alacantina, Sofia Martín, i el valencià, Aritz Arén

El salari mínim puja fins a 1.080 euros al mes en 14 pagues

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que esta pujada es realitzarà amb efectes retroactius per situar-lo en el 60% del salari mitjà espanyol

El 66% de les fosses valencianes de la dictadura ja s’han excavat i hi ha localitzades 2.166 víctimes

La Generalitat crea un nou portal de Memòria Democràtica amb un cens de víctimes i vestigis franquistes
CatalanSpanish