Detingut a Torrevieja per tres delictes d’abusos i agressions sexuals a menors

Agent de la Guardia Civil
Agent de la Guardia Civil

 

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació CAELUM, ha detingut a Torrevieja a un home, de 50 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de tres delictes d’abusos i agressions sexuals a menors de setze anys a Massamagrell i Mallorca.

La Guàrdia Civil va començar a investigar estos fets el mes de novembre passat de 2020.

Dos veïns de la localitat de Massamagrell, tots dos pares de dos menors d’edat, van denunciar que un presumpte adult, a través d’un joc en línia, s’havia posat en contacte amb els seus fills i, després d’intentar guanyar-se la confiança dels menors, els havia demanat fotografies de contingut sexual i fins i tot va expressar el seu desig de fer videotelefonades.

El presumpte autor els prometia als menors que, a canvi que compliren les seues pretensions, li faria lliurament d’una sèrie de monedes virtuals d’este joc.

Els agents, continuant amb les labors d’investigació, van aconseguir descobrir els Nick d’usuari (àlies que s’utilitza en la xarxa) que l’autor utilitzava en les diferents plataformes, aplicacions, comptes de correu i adreces IP´s (adreça que identifica a un dispositiu en la xarxa).

Igualment, es va localitzar una tercera denúncia pels mateixos fets en el municipi de Santanyi (Mallorca).

El 17 de juny del present mes, la Guàrdia Civil de Masaamgrell, va realitzar un registre domiciliari en el municipi de Torrevieja, intervenint diversos ordinadors, telèfons, discos durs, USB´s i diferent documentació. 

Este mateix dia, els investigadors, van procedir a la detenció d’un home, de 50 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de tres delictes d’abusos i agressions sexuals a menors de setze anys.

El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Torrevieja.

 Este jutjat va ser el competent per a regularitzar i comunicar el resultat de les actuacions policials al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Massamagrell.

Cal ressaltar, la gran complexitat de la investigació, sent innombrables la gran quantitat de perquisicions i indagacions que els agents han hagut de dur a terme per a, a la fi, haver aconseguit esta detenció.

Gràcies a esta intervenció, possiblement, s’ha evitat que més menors d’edat foren víctimes d’esta mena de delictes.

La Guàrdia Civil suggereix els següents consells als pares respecte a l’accés a menors d’edat a Internet

 

• Els pares han de controlar l’accés que tenen els seus fills menors a Internet, sense discriminar la forma en què ho facen: a través de jocs de videoconsoles, aplicacions de mòbils, ordinadors, etc…

• Existeixen programes de control parental que es poden instal·lar en els diferents dispositius tenint així coneixement d’on es connecten els menors.

• És convenient restringir horaris en els quals els menors tinga l’oportunitat de connectar-se a la xarxa: programes, web, etc…