Uns trigèmins tornen a casa després d’un mes en UCI pediàtrica d’un hospital valencià

L'atac del gos va ser per sorpresa, no responia a cap provocació
L'atac del gos va ser per sorpresa, no responia a cap provocació

 

La història dels trigèmins Eva, Sofía i Miguel ha deixat empremta a l‘Hospital Vithas València 9 d’Octubre. La setmana passada, l’UCI pediàtrica va viure un moment molt entranyable amb l’alta hospitalària dels bebés, després de l’enorme repte d’esta gestació que albergava tres bebés en tres bosses diferents alimentats per dos placentes.

 

Este part múltiple va ser assistit pel doctor Ángel Blanes Espí. Va ser un embaràs complex des de l’inici, ja que la principal dificultat requeia en ser una gestació bicorial triamniótica que albergava tres bebés en tres bosses diferents alimentats per dues placentes, ja que Eva i Sofía compartien una d’elles.

 

La mare, María Tebar, embarassada de 33 setmanes i tres dies, va ingressar per contraccions i es va fer la cesària després de la maduració pulmonar dels xicotets. Un part en el que van nàixer Miguel, amb 1.850 grams, i Eva i Sofía amb 1.450 i 1.600.

 

Els tres van evolucionar bé des del principi

Per protocol s’ha d’intentar aguantar com a màxim fins a la setmana 34. Si no, en les últimes setmanes d’embaràs podrien aparéixer problemes al no poder alimentar les placentes a tots els bebés, pel que haver arribat fins a les 33 setmanes més tres dies va ser un «grandíssim èxit».

 

Afortunadament, els tres van evolucionar bé des del principi. «Les estades prolongades en les unitats neonatals, sobretot en els casos de gestacions múltiples com esta, posen a prova tant la resistència dels pares com la capacitat de l’hospital per a adaptar-nos a les seues necessitats, i facilitar el màxim possible el contacte inicial i la relació normal entre els pares i els seus fills», explica el doctor Miranda.

 

Tot i les circumstàncies excepcionals per la pandèmia, es va decidir mantindre el lliure accés, el suport a la lactància i, quan les circumstàncies clíniques ho van permetre, un cert grau de privacitat en un espai aïllat. En esta línia, l’hospital contempla una reestructuració dels espais per a facilitar el treball al personal i l’estada a les famílies. 

 

El primer a rebre l’alta va ser Miguel, després de qui Eva i Sofía van eixir la setmana passada. A l’eixida de l’UCI, la mare va expressar el seu agraïment a tot l’equip, manifestant el seu més sincer afecte i respecte a tot l’hospital per com els van tractar.