Troben dos botelles de busseig en la mar de Tomás Gimeno

Compartir:

El vaixell oceonográfico Ángeles Alvariño ha realitzat una important troballa en la búsqueda per a localitzar els cossos d’Anna i el seu pare Tomás Gimeno. Han localitzat dos bombones de busseig, propietat de Tomás Gimeno, el pare d’Anna i Olivia, van informar fonts de la Guàrdia Civil. Esta troballa fa un gir a la recerca, perquè signifiquen unes proves molt importants per a confirmar el suïcidi de Gimeno, segons han apuntat des del Programa d’Ana Rosa.

Comprovat que les ampolles són de Tomás Gimeno

La Guàrdia Civil ja ha comprovat que les bombones són propietat de Gimeno, una vegada localitzades les factures, el número de sèrie i fins i tot la botiga on les va comprar.

Els investigadors han comprovat que les botelles pertanyen Gimeno i sospiten que este es va llançar a la mar amb el cinturó de ploms i després es va provocar una “mort dolça” amb l’oxigen pur. Estaven a 1.500 metres de profunditat, a cinc milles de la costa de Santa Cruz de Tenerife i en la nova zona de cerca dels cossos de Gimeno i Anna.

Vaixell totalment equipat

Este vaixell, que està equipat amb un sonar d’escombratge lateral i un robot no tripulat amb capacitat d’operar fins als 2.000 metres de profunditat, va localitzar i va recuperar el cadàver de la major de les menudes, Olivia.

<

>

Hi Han hagut problemes tècnics

El vaixell va sortir en el matí d’este dijous a continuar amb la cerca en el perímetre on han aparegut les ampolles, però ha hagut de tornar a atracar en el dic de l’est del port de Santa Cruz per uns problemes tècnics. Ara els esforços se centren en reparar-ho i continuar avançant en una recerca que s’ha convertit en una fita en l’àmbit mundial.

Beatriz, mare d’Anna i Olivia, prepara un funeral públic

En el programa d’Ana Rosa Quintana de Telecinco també han informat que Beatriz Zimmermann, la mare de les xicotetes Anna i Olivia, té la ferma determinació d’oferir un comiat a les nenes, que va a tenir lloc la setmana vinent, sense que de moment s’haja concretat ni data i hora, tal com va assenyalar ahir el portaveu de la família, Joaquín Amills, en una entrevista en Antena 3Beatriz vol un funeral públic, que es convertesca en un homenatge a Olivia (el cos del qual va aparéixer el passat 10 de juny) i també a la seua germana Anna, «encara que no estiga el cos present», si bé haurà d’estar condicionat a les limitacions imposades pel nivell 3 que ahir es va decretar per a Tenerife.

<

>

Un funeral obert i públic

Malgrat el dolor, en agraïment a la a tota Espanya sencera, la família ha concebut un comiat conjunt, que unesca a la societat espanyola, fins i tot a la comunitat internacional, que s’ha solidaritzat amb esta família, en un funeral obert i públic al qual es podrà sumar tota la ciutadania (subjecta a les restriccions de la pandèmia) i al qual Joaquín Amills no descarta que puga assistir algun representant del Govern espanyol.

Punt de partida

La família reivindica este acte també com un punt de partida. «Que les petites Anna i Olivia siguen un present i un futur perquè tots puguem treballar en què les coses canviïn. Perquè fets com estos no tornen a succeir», assenyala Amills.

Un dur cop

Si bé la troballa del cos d’Olivia va suposar per a la família un dur cop, també els dóna la seguretat que les petites estan juntes, cuidant l’una de l’altra, «com sempre han fet».

La hipòtesi de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil treballa en la hipòtesi que Tomás Gimeno va poder llevar-se la vida abans de l’alba del 28 d’abril, després d’haver llastrat els cossos de les seues dos filles, Anna i Olivia. D’ací ve que durant les últimes jornades, el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño s’hagi centrat en rastrejar una zona més allunyada del punt en el qual es van trobar l’ampolla de busseig, la funda de l’edredó i el cadàver d’Olivia a l’interior d’una bossa, llastrada per l’àncora de l’embarcació d’esbarjo, l’altra bossa en la qual suposadament es trobaria el cadàver d’Anna es va trobar buida a 1.000 metres de profunditat i dins de l’àrea que coincideix amb l’última geolocalització del mòbil de Gimeno.

Vaixell centrat en unes coordenades més allunyades

En els dies següents a esta troballa, i després de batre esta zona sense resultats, el vaixell s’ha centrat ara en unes coordenades més allunyades de la costa, una mica més de quatre milles nàutiques, i amb rumb sud-oest, coincidint amb la deriva que hauria seguit l’embarcació, empesa pels corrents, fins a la seua localització en un punt pròxim al litoral del Puertito de Güímar.

Els investigadors entenen que després de llançar a la mar els cossos de les seues filles, el pare no hauria deixat passar massa temps per a, fent ús del cinturó de plom, posar fi també a la seua vida.

Carta de Beatriz a la Guardia Civil i a la tripulació del vaixell

A més la mare d’Anna i Olivia Beatriz ha escrit esta carta en agraïment a la tripulació de l’Angeles Alvariño i a la Guàrdia Civil que volen compartir amb tots perquè els sembla preciosa.

Tant de bo això acabe prompte i de la seua part sempre, gràcies.

<

>

EL MÉS LLEGIT

Ghislaine Maxwell, condemnada a 20 anys de presó per delictes sexuals

El 29 de desembre de 2021 se li va declarar culpable de cinc dels sis càrrecs en contra seua, entre ells, el de tràfic sexual de menors

‘Valencians al món’ visita Rotterdam, la meca de l’arquitectura contemporània holandesa

Hui el programa d’À Punt ens acosta noves històries dels que canviaren de residència i que sempre són interessants destinacions per a visitar en temps de vacances

Omar Sánchez esclata després del vídeo íntim d’Anabel Pantoja i Yulen

"Em fa vergonya i ràbia veure aqueixes imatges", el surfer canari parla alt i clar cansat de les descaradures de la seua encara dona

Tres joves, dos d’ells menors, moren després de fugir d’un control policial

El cotxe en el qual viatjaven es va eixir de la via i va caure per un desnivell de 15 metres