Un veí de Paterna presumpte autor d’un delicte d’estafa

Compartir:

L’Equip @ de Milladoiro en col·laboració amb l’Equip de Delictes Tecnològics (EDITI) de València va investigar a un home com a presumpte autor d’un delicte d’estafa en la modalitat de “sextorsión” en la fase d’explotació de l’operació Arpu.

Denúncia interposada

L’esmentada operació es va iniciar arran de la denúncia interposada per la víctima en les dependències oficials de la Guàrdia Civil a Arzúa.

Oferia serveis d’índole sexual

En la mateixa comunicava que després d’haver contactat amb una persona que suposadament oferia serveis d’índole sexual a través d’una sèrie d’anuncis inserits en els mitjans de comunicació, va començar a rebre missatges i crides amenaçadores perquè ingressés diverses quantitats de diners per a no publicitar els fets.

Extorsió

El perjudicat va accedir a l’ingrés de la primera quantitat sol·licitada considerant que així satisfaria la demanda dels extorsionadors, comprovant que després de realitzar els ingressos en un breu de temps tornava a rebre una nova comunicació sol·licitant-li una nova quantitat de diners, abonant un total de 3.600€ abans de denunciar l’extorsió.

La Guàrdia Civil va investigar els fets a fi de corroborar la veracitat dels mateixos i la identificació de l’autor o autors de l’il·lícit.

Víctima d’una estafa

En el transcurs de la recerca els components de l’Equip @ van constatar que el perjudicat havia estat víctima d’una estafa consistent en la inserció d’un fals anunci en les pàgines de contactes els mitjans de comunicació en què es publicitaven tot tipus de serveis de caràcter sexual.

Missatges i crides amenaçadores

Al cap de pocs dies de contactar les mates telefònicament amb la suposada persona que oferia estos serveis, començaven a rebre en el seu telèfon missatges i trucades amenaçadores per no acudir a una trobada o haver-los fet perdre el temps, exigint-los una quantitat de diners per no publicitar el fet.

Identificació del presumpte autor

Després de l’estudi minuciós de la informació recaptada, els components de l’esmentat Equip van aconseguir la identificació plena del presumpte autor de l’il·lícit, resultant ser un veí de Paterna (València).

Una vegada coneguda l’autoria l’Equip @ va sol·licitar la col·laboració del EDITE de València per a procedir a la seua recerca com a presumpte autor d’un delicte d’estafa en la modalitat de “sextorsión”.

L’investigat, juntament amb les actuacions realitzades, va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció d’Arzúa.

EL MÉS LLEGIT

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit

València incorpora 12 noves psicòlogues per al servici de Benestar i Integració

Al mes de juliol l’Ajuntament haurà proveït totes les places de psicòleg previstes per a 2021/2022

S’ha acabat lo bo

El cap de setmana encara que dissabte encara tindrem núvols baixos a la costa acabarà sent assolellat i més calorós

Mata a tirs a una empleada per posar “massa maionesa” en el seu entrepà

L'home "va entrar en el restaurant, va demanar un entrepà però no li va agradar i va canalitzar la seua ira contra dos de les empleades"