Restaurant de Sueca triomfa com a ‘Millor Paella del Món’

Després d’una espera de tretze anys, el tan cobejat títol de la ‘millor paella del món’ torna a València. En el marc del 62é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el restaurant Sequial 20, situat en el cor de Sueca, ha emergit triomfant, establint-se com el creador de la més exquisida paella del planeta. Este certamen internacional ha aconseguit, una vegada més, ser el punt de reunió per als més talentosos xefs de 16 diferents països.


Rebre les notícies de València Diari

El duo guanyador, liderat pel xef Juan José San Bartolomé Grau i secundat pel seu ajudant Daniel Jesús Vidal Ortells Ripoll, no va poder contindre l’emoció en escoltar el veredicte del distingit panell de jutges. Este jurat va estar compost per experts i guanyadors d’edicions anteriors, incloent-hi representants del Gremi d’Hostaleria de Sueca, l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, i el Consell Regulador de la D.O. Arròs de València.

L’esdeveniment, que forma part de la marca gastroturística L’Exquisit Mediterrani i compta amb el suport de València Turisme, ha gaudit d’una significativa afluència de visitants, omplint el Passeig de l’Estació. Els assistents van tindre el plaer d’admirar les habilitats culinàries, trucs i secrets dels xefs. Després de finalitzar la cocció, les paelles es van traslladar a un saló a la ciutat per a ser degustades i premiades.

El primer premi, una dotació de 2.500 euros i un pergamí commemoratiu, va ser entregat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, al Restaurant Sequial 20. Els reconeixements no es van detindre ací; es van entregar premis addicionals a restaurants nacionals, de la Comunitat Valenciana, de Sueca i a escala internacional.

Durant la cerimònia, l’alcalde Vázquez va agrair a tots els involucrats, subratllant el creixement i l’impacte cultural del concurs. “Ens sentim uns autèntics privilegiats per viure este esdeveniment. Com a alcalde, m’ompli d’orgull veure a Sueca destacar per la seua excel·lència i defensa de la nostra rica cultura”, va declarar.

Enguany, el reconeixement “Paellers d’Honor” va ser atorgat als treballadors del sector primari, ressaltant la seua essencial contribució a la gastronomia i la societat. A més, en un gest d’inclusió, l’organització va sortejar entrades perquè els ciutadans pogueren presenciar la gala. Com a tradició, una paella decorativa, creada per Teresa Roig, va honrar el triomf de la selecció femenina de futbol, simbolitzant una fita per a les dones en l’esport.

Amb esdeveniments com este, València no sols celebra el seu plat tradicional sinó que també reforça la seua posició com a epicentre gastronòmic mundial. El pròxim gran esdeveniment en l’agenda és el World Paella Day, que se celebrarà el 20 de setembre en la plaça de l’Ajuntament.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies