Carlota Corredera, batuda per la jutgessa en la sentència que dóna la raó a Antonio David Flores

Compartir:

Antonio David Flores li ha guanyat la partida a Mediaset en els tribunals. El Jutjat social número 42 de Madrid ha decretat que “l’acomiadament del treballador és nul per vulneració del seu dret fonamental a l’honor”, condemnant a la cadena a pagar-li més de 80.000 euros per esta violació dels seus drets, segons compte El Mundo.

 

<

>

La Fàbrica de la Tele condemnada

La Fàbrica de la Tele, productora de programes del grup Mediaset com Sálvame o Sábado Deluxe, ha estat condemnada a pagar més de 82.000 euros a Antonio David Flores per acomiadament nul i per haver vulnerat el seu dret a l’honor en sotmetre’l a “un judici paral·lel” després de l’emissió de la docuserie de la seua producció Rocío, contar la verdad para seguir viva.

<

>

Les coses es fan ben fetes

El Jutjat social número 42 de Madrid sosté en una sentència del passat 20 de setembre que Flores va ser acomiadat de manera pública després d’assumir la productora les declaracions de Rocío Carrasco que el seu exmarit era un maltractador i veure’s legitimada “per a impartir la justícia material que al seu judici li va ser indegudament denegada a donya Rocío Carrasco“. La jutgessa subratlla que l’acomiadament no es va deure a “una especial sensibilitat i presa de consciència respecte de la xacra social que constitueix la violència de gènere” per part de l’empresa, sinó a un mer càlcul econòmic i d’audiència per part de l’empresa. Segons l’argumentació de la fallada, per a emparar l’acomiadament en la sensibilitat social de l’empresa, esta hauria d’haver tirat mesos abans a Antonio David, quan ja s’havia gravat la docuserie i es coneixien internament les acusacions de Carrasco, i no l’endemà de l’emissió del documental, el 21 de març passat, davant el renou social i polític que va causar.

Reprimenda per a Jorge Javier Vázquez i a col·laboradors de “Sálvame”

En la sentència, la jutgessa B.T.H. llança una dura reprimenda al presentador Jorge Javier Vázquez, així com a altres tertulians com hi ha Alonso Caparrós, Kiko i Gema López, per dir “maltractador” a l’ex Guàrdia Civil. No obstant això, l’actitud més qüestionada és la de Carlota Corredera, el radical posicionament de la qual a favor de Rocío Carrasco i en contra d’Antonio David sorprén la magistrada.

La jutgessa parla del dia que des de Sálvame anuncien l’acomiadament d’Antonio David, tan sols unes hores després de l’emissió dels dos primers capítols de la docuserie de Rociíto. Recorda que els sis col·laboradors d’aquella vesprada, Alonso Caparrós, Belén Esteban, Gema López, Gustavo González, Marta López i Kiko Jiménez, apareixen “seriosos, greus, judiciosos (…) com si es tractés d’un jurat popular. I a continuació la presentadora, Carlota Corredera, a manera de veredicte, obre el programa” anunciant “el cessament de la vinculació laboral d’Antonio David Flores amb este programa de televisió, així com amb la productora La Fàbrica de la Tele”.

La Jutgessa afirma que “la productora va poder acomiadar a Antonio David quan va saber de les imputacions de Carrasco”

La jutgessa Belén Tomás Herruzo escriu que des que es va començar a gravar el documental la productora havia de conéixer el contingut i les acusacions de Carrasco, i, no obstant això, va continuar comptant amb Antonio David. És a dir, que coneixia les imputacions contra l’exmarit de Carrasco molt abans de l’emissió el 21 de març de Rocío, comptar la veritat per a continuar viva. Segons la sentència, avançada per El Mundo, la productora va poder acomiadar a Antonio David quan va saber de les imputacions de Carrasco, però, en lloc d’això, li va prorrogar el contracte quan l’enregistrament de la docuserie estava molt avançada i li ho va estendre “fins a una data en la qual ja s’haurien emés tots els capítols”. I això, segons el parer de la magistrada, apunta al fet que l’acomiadament no es va deure a “una especial sensibilitat i presa de consciència respecte de la xacra social que constitueix la violència de gènere“, perquè llavors hauria d’haver-se fet molt abans.

<

>

Exclusivitat

La successió de fets apunta, segons la fallada, al fet que La Fàbrica de la Tele “va voler mantenir la relació laboral amb Antonio David no sols per a poder omplir els continguts dels programes previs a l’emissió del documental, sinó per a garantir-se l’exclusivitat de les declaracions d’Antonio David després d’esta emissió“. No obstant això, “davant la pèrdua d’esta oportunitat a conseqüència de la rellevància social i mediàtica que van tenir els dos primers episodis del documental l’empresa va decidir fer espectacle del seu acomiadament encara que això passés per vulnerar el dret a l’honor del seu treballador“. En qualsevol cas, la signant de la sentència emfatitza la necessitat d’utilitzar programes d’àmplia difusió per a visualitzar i denunciar la violència masclista i sensibilitzar a la ciutadania.

La conducta de Carlota Corredera

La jutgessa incideix en la conducta de Carlota, l’actitud i les declaracions de la qual durant l’emissió del programa “evidencien la voluntat de l’ocupadora d’utilitzar l’acomiadament per a realitzar un judici públic paral·lel sobre uns fets que ja van ser objecte d’una decisió judicial ferma i, obviant estos extrems, castigar l’actor en la forma que està al seu abast, que és transmetent a l’audiència que el demandant és un maltractador i que per això se li ha expulsat del circuit televisiu sobre el qual Mediaset té competència”, manifesta.

Carlota Corredera batuda per la jutgessa

La presentadora és estomacada per la jutgessa, que considera injust el tractament de “maltractador” que es dóna feia Antonio David. No és l’únic problema que li ha portat a Corredissa el seu radical posicionament en la guerra entre Rociíto i Antonio David. La seua imatge s’ha deteriorat entre els espectadors i este estiu, amb ella al comandament, l’audiència ha baixat diversos punts, sent Telecinco sobrepassada per Antena 3.

<

>

Continuarà Carlota Corredera en ‘Sálvame’?

Quan la gallega presentava, els usuaris de les xarxes socials manifestaven el seu rebuig amb l’etiqueta #CarlotaCorrederaHundeSálvame. Esta clara oposició ha portat als caps de la Fàbrica de la Tele a plantejar-se la seua continuïtat al capdavant del programa. Encara que no hi ha res decidit, no es descarta que se li oferesquen altres projectes, asseguren fonts de Mediaset, cadena que este divendres es desperta amb la notícia de la clara derrota en els jutjats davant l’exmarit de Rocío Carrasco.

EL MÉS LLEGIT

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...

Tanquen 17 parcs naturals de la Comunitat fins dilluns per a prevenir incendis

Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Serra d’Espadà, Serra Calderona, Chera-Sot de Chera, Puebla de San Miguel, Túria, Falçs del Cabriol, Serra de Mariola, Font Roja, Montgó, Serra Gelada, Prat de Cabanes-Torreblanca, Marjal Pego-Oliva i la zona forestal de L’Albufera.

Mor l’actriu Anne Heche

La seua família havia confirmat al migdia hora espanyola que la seua situació era irreversible i fatal

Mor ofegat un home a la platja del Port de Sagunt

El dron ha pogut accedir a ell i llançar-li un jupetí salvavides però en aqueix moment s'ha desmaiat.