‘Valencians al món’ descobreix Cancun, capital del Carib mexicà

Compartir:

Les arrels històriques i culturals de la regió es remunten fins als temps dels maies


Aquest dimecres 30 de març a les 22:00 hores, en À Punt, ‘Valencians al món’ descobreix els secrets de la capital del Carib mexicà: la reportera Cristina Orts visita Cancún, ens mostra els seus cenotes i les històries personals dels nostres valencians.

Alberto, de València, fa deu anys que viu a Cancún

Amb aquest faran inundada d’aigua. També visitaran una reserva de fauna exòtica amb més de 80 animals, com ara el simpàtic mico aranya, el mico udolador o la boa.

Sandra, de Vila-real (Plana Baixa)

L’amor mou muntanyes i, de fet, a Sandra li va canviar la vida fa quatre mesos. Ella mostrarà la casa on viu amb els seus sogres i la seua parella, amb qui esmorzaran tamales. També
ella ens mostrarà Chichén Itzá, un dels principals llocs arqueològics de Mèxic i centre cerimonial de la cultura maia, i nadaran en un parell de cenotes dels més espectaculars de la regió.

Juan José, de Picassent (Horta Sud), fa sis anys que viu a Cancún

Amb aquest treballador del sector del moble visitaran Playa Mujeres, un paratge natural privilegiat amb unes platges meravelloses. També bussejaran per a veure un museu d’escultures submarí.

Paloma és de València i fa cinc anys que viu a Cancún

Treballa de directora d’una escola infantil i mostrarà el seu negoci, un col·legi que ha fundat fa no molt de temps. També ens mostrarà la reserva Punta Laguna, un espai natural, i el Pueblo  del Maíz, un poblat que recrea la vida de les comunitats maies fa centenars d’anys.

Cristina, de Vila-real (Plana Baixa), fa cinc anys que viu a Platja del Carmen

Terapeuta i tarotista, va decidir deixar la ciutat per a fer-se una casa xicoteta al bell mig de la jungla. Valencians al món es meravellarà amb la seua història personal.

Cancún

Al començament de la dècada dels setanta, Cancún era un xicotet poble l’únic atractiu turístic del qual eren les ruïnes arqueològiques maies.

El govern mexicà va començar el desenvolupament de la zona amb suport del Banc
Interamericà de Desenvolupament, amb la construcció d’un pont per a connectar l’illa de Cancun, un aeroport internacional i àrees de serveis públics.

Actualment hi ha més de 140 hotels, un aquari, un riu subterrani i zones per a bussejar amb dofins prop de la llacuna de Nichupte, a més de les ruïnes arqueològiques maies. Cancún rep tres milions de visitants a l’any, que arriben a l’aeroport en 200 vols diaris.

EL MÉS LLEGIT

Isa Pantoja, nova col·laboradora de ‘Sálvame’

La prima d'Anabel Pantoja ocuparà la seua cadira en el programa de les vesprades de Telecinco els dilluns, dimecres i divendres

Mor un treballador en esfondrar-se un depòsit a la Pobla de Farnals

El cos sense vida ha sigut trobat hores després de l'ensulsiada del depòsit

València incorpora 12 noves psicòlogues per al servici de Benestar i Integració

Al mes de juliol l’Ajuntament haurà proveït totes les places de psicòleg previstes per a 2021/2022

S’ha acabat lo bo

El cap de setmana encara que dissabte encara tindrem núvols baixos a la costa acabarà sent assolellat i més calorós