‘Valencians al món’ visita els increïbles penya-segats de Galway

Compartir:

Dimecres, À Punt viatja a la tercera ciutat d’Irlanda, Galway va ser destinació habitual de vaixells espanyols en els segles XV i XVI

Aquest dimecres 25 de maig a les 22:00 h, en À Punt, Valencians al món descobreix els secrets de la tercera ciutat irlandesa. La reportera María José Berbegall visita Galway i mostra el seu patrimoni i les històries personals dels nostres valencians residents a l’illa.

Fran, de Benicarló (Baix Maestrat), fa només 5 mesos que viu a Galway

Fran, de Benicarló (Baix Maestrat) / À Punt

Amb aquest cambrer visitaran l’Spanish Arch, la zona on els comerciants espanyols desembarcaven per fer negoci, el riu Corrib, el més curt d’Europa, i un tradicional cottage irlandés. També entraran en un pub històric que té més de dos segles.

Clara, d’Onda (Plana Baixa), fa 7 mesos que viu a Galway

Clara, d’Onda (Plana Baixa) / À Punt

Amb ella visitarem Shop Street que, com el seu nom indica, és el carrer de les botigues de la ciutat. També faran una escapada al Castell de Dunguaire, tastaran el tradicional fish and chips i aniran als penya-segats de Moher, la gran icona turística de la regió.

Carlos, de la Vall d’Uixó (Plana Baixa), fa 6 anys que viu a Galway

Carlos, de la Vall d’Uixó (Plana Baixa) / À Punt

Amb ell visitaran el Latin Quarter, el punt neuràlgic de la ciutat, i St. Nicholas Church, l’església medieval més gran del país. Carlos mostrarà un prestigiós restaurant, el Pullman, situat en un parell de vagons de l’Orient Express.

Víctor, de Sant Joan d’Alacant (Alacantí), fa 5 anys que viu a la tercera ciutat irlandesa

Víctor, de Sant Joan d’Alacant (Alacantí) / À Punt

Amb ell visitaran la Universitat Nacional d’Irlanda i assistiran a la seua classe setmanal de ball llatí.

Miguel, de Peníscola (Baix Maestrat), fa 3 anys que viu a Galway

Miguel, de Peníscola (Baix Maestrat) / À Punt

Amb aquest arquitecte aniran fins a Conamara, una regió muntanyosa al nord del comtat de Galway. Ens aturarem a l’abadia de Ross Errilly, al castell d’Ashford, que actualment és un hotel de luxe, i a l’abadia de Kylemore.

Galway va ser destinació habitual de vaixells espanyols en els segles XV i XVI. El comerç del vi era el centre de pràcticament totes les transaccions comercials a Galway, així com de la pesca del salmó, que es disputaven els francesos, portuguesos, anglesos i espanyols, i per la qual Felipe II va accedir a
pagar 1.000 lliures pel dret espanyol a pescar-hi.

EL MÉS LLEGIT

Troben unes restes òssies cremades a Gestalgar

La Guàrdia Civil ha obert una investigació després de la troballa ahir d'unes restes òssies que van aparéixer cremats en una foguera de Gestalgar

Pepe Navarro es posa en contacte amb el seu fill Alejandro Reyes

El fill d'Ivonne va reconéixer no voler l'herència del periodista i aquest contesta: "M'oferisc al fet que anem plegats a un notari"

L’horari habitual de Metrovalencia s’estendrà durant tot el dia fins a finals de juliol

Els serveis habituals del metro en les jornades laborables i cap de setmana s'allargaran fins al pròxim 24 de juliol

Marta Calvo: els investigadors descarten que el presumpte assassí l’esquarterara

Els especialistes en escenes del crim creuen “impossible” que l'acusat desmembrara el cos sense deixar petjades ni restes de productes químics