Fred polar encara més intens i neu baixant de cota els primers dies del 2021

Imatge d'unes persones caminant pel carrer en plena onada de fred

El fred serà encara més dur els primers dies de l’any 2021 | Arxiu


Rebre les notícies de València Diari

 

L’ambient de ple hivern s’ha instal·lat a casa nostra estes festes de Nadal i, no només es mantindrà així els pròxims dies, coincidint amb Cap d’Any i els primers dies del 2021, sinó que, a demés, s’intensificarà el fred i, tot i que no s’esperen moltes precipitacions, la neu baixarà clarament de nota, inclús per baix dels 500 metres. Una situació que haurem d’anar seguint amb molta atenció.

 

Nit de Cap d’Any més moguda

Pel que fa a la nit de Cap d’Any, el pas d’un nou front polar farà que apareguen arruixons dispersos a pràcticament qualsevol punt fins al matí del primer dia del 2021. Atenció perquè la cota de neu es mourà tan sols entre els 800 i els 1.000 metres. L’ambient serà fred de ple hivern, però potser puja transitòriament la temperatura nocturna.

 

Mapa de previsió a València la matinada de Cap d'Any del 2020

Mapa de previsió en València la matinada de Cap d’Any | Aemet

 

Cada volta més fred i vent, però sense precipitacions

Una volta passe este front, el cel quedarà entre poc i mig ennuvolat a estones per intervals de núvols, tant el dia de Cap d’Any com el cap de setmana.

 

No obstant això, l’absència de precipitacions serà un miratge, ja que el temps estarà marcat per les ventades d’entre ponent i mestral que es deixaran sentir arreu, en conjunt de forma moderada, però amb algunes ràfegues fortes, les més intenses en les comarques de Castelló.

 

Pel que fa a les temperatures, baixaran en general i l’ambient serà de cru hivern, amb màximes que, les més altes, se situaran entre els 8º i 13º a prop de la costa i per baix dels 10º a l’interior.

 

Atenció també a les mínimes, ja que les nits seran gèlides a l’interior, amb glaçades generalitzades, mentres que en punts de la costa es pot baixar en alguns casos dels 5º, sempre que el vent no ho impedisca. Toca abrigar-se el primer cap de setmana de l’any.

 

Pendents de més fred i neu

Atenció de cara a la pròxima setmana, ja que el fred serà encara més dur i arribaran precipitacions amb una cota de neu que, al voltant de Reis, podria situar-se al voltant dels 500 metres tan sols, inclús per baix en alguns casos. Una situació molt incerta i interessant que haurem d’anar seguint amb molta atenció els pròxims dies.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies