Alerta taronja pel fort temporal de vent en l’inici d’un cap de setmana que seguirà ventós

Imatge d'unes noies abatudes pel fort vent

Els vents seran els grans protagonistes les pròximes hores | EFE


Rebre les notícies de València Diari

 

El temps es complica de cara a les pròximes hores en tot el territori amb una forta ventada de ponent que ha activat totes les alertes. I és que este divendres el vent serà fort en la totalitat de les comarques a causa de l’arribada de la borrasca Hortense.

 

Molt de compte amb unes ràfegues que, si bé aniran de baixa el cap de setmana, no desapareixeran. Tot amb sol combinat amb el pas de moltes bandes de núvols que, puntualment, poden enterbolir força el cel. No s’esperen precipitacions més enllà d’alguna refrescada molt puntual. Les temperatures es mantindran paregudes amb ambient agradable als migdies.

 

Alerta taronja per vent

El fort temporal de vent de ponent arriba al seu punt àlgid este divendres amb ràfegues intenses que, en molts casos, es mouran entre els 60 i 80 km/h, però en alguns casos ens aproximarem als 100 km/h, localment superant esta xifra, especialment en àrees elevades. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta taronja per forts vents en pràcticament tot el territori valencià:

 

Mapa d'alertes per fort vent a València el 22 de gener del 2021

Mapa d’alertes per fort vent este divendres | Aemet

 

El vent anirà a la baixa a partir de dissabte i, sobretot, diumenge, però no acabarà de desaparèixer, amb ràfegues que encara poden ser fortes en zones elevades i també en les comarques de Castelló, especialment en les de l’interior.

 

Mapa de previsió a València el 22 de gener del 2021

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

 

Cel molt canviant

Pel que fa a l’estat del cel, estarà molt canviant a causa dels diferents fronts atlàntics que creuaran al llarg dels pròxims dies. D’esta manera, el sol es combinarà amb el pas de bandes de núvols, sobretot d’alts i prims, que, puntualment, poden enterbolir el cel. No obstant, de precipitacions se n’esperen ben poques, només alguna pluja puntual divendres per la vesprada. Pràcticament res de pluja durant el cap de setmana, però amb alguna opció de arruixons molt febles i aïllats en Castelló. Les temperatures es mantindran paregudes amb una baixada dissabte i nova pujada a partir de diumenge.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies