Arriba una gota freda que ens portarà pluges en molts moments del cap de setmana en València

Imatge d'un cel carregat de núvols a l'Olleria, València

Els núvols aniran a més i les pluges avançaran de sud a nord al llarg del cap de setmana | María Nieves Sánchez


Rebre les notícies de València Diari

 

La pols sahariana i els núvols han sigut els protagonistes una jornada més este dijous deixant un ambient molt carregat amb cels tèrbols de nou. Esta situació de pols en suspensió no acabarà d’anar-se’n de cara al cap de setmana i, per tant, les pluges que arriben ho seguiran fent acompanyades de fang. Tot i això, pareix que a partir de la setmana que ve, esta situació ja aniria clarament a menys en tot el territori valencià.

 

El més destacable d’este cap de setmana en València serà l’acostament d’una bossa d’aire fred pel sud peninsular, una gota freda, que ens portarà pluges de fang que aniran avançant de sud a nord este dissabte i seran més generals de cara a diumenge i sobretot, en la mitat sud de València i Alacant, a on puntualment podrien ser fortes. Amb tot, les temperatures es mantindran sense grans canvis fins diumenge, quan baixaran amb un poc més de ganes, però pareix que l’ambient de ple hivern ja no tornarà.

 

Divendres 5 de març

Pel que fa al divendres, 5 de març, les nuvolades aniran a més a partir de mig matí pel sud i durant la resta del dia en tot el territori valencià. Per la vesprada els arruixons acompanyats de fang aniran a més per les comarques d’Alacant i sud de València. A últimes hores del dia les precipitacions podrien arribar al sud de Castelló, però no han d’arribar a la resta de les comarques del nord. Pel matí, hi haurà núvols baixos i boires de nou. Amb tot, les temperatures es mantindran sense grans canvis amb una nit poc freda i màximes de 14ºC a 18ºC.

 

Dissabte 6 de març

De cara al dissabte, 6 de març, s’iniciaran estos arruixons un poc més importants i abundants per Alacant, mentres que en la resta de València els intervals de núvols seran més presents i tindrem un cel més canviant fins al migdia, amb nous núvols baixos i boires matinals. Les pluges de fang per la vesprada aniran a més i afectaran més punts de València i sud de Castelló arribant també a les comarques interiors del territori. Com més lluny d’Alacant, seran més febles i dispersos.

 

No es descarta que en el sud d’Alacant alguna tempesta puga ser localment forta. Les pluges s’allargaran fins ben entrada la nit i encara aniran acompanyades de fang, però no tant com en jornades anteriors. Les temperatures baixaran un poc, però sobretot en les zones afectades pels arruixons, a on el descens pot ser moderat.

 

Mapa del temps de l'AEMET a València previst pel pròxim dissabte, 6 de març del 2021

Les pluges aniran acompanyades de fang i avançaran de sud a nord, localment acompanyades de tempestes | AEMET

 

Diumenge 7 de març

Finalment, l’últim dia del cap de setmana, el diumenge 7 de març, seguirem amb el temps molt insegur i es repetirà el mateix patró d’arruixons a partir de mig matí i durant la resta de la jornada en gran part del territori valencià. Tot i això, els més destacables seran altra volta en les comarques d’Alacant i sud de València. Pareix que en general, les comarques de Castelló podrien quedar més al marge d’esta situació amb plugims o arruixons molt més febles en general. Les temperatures baixaran un poc més, però sense grans estridències, mantenint-se al voltant dels 14ºC a 16ºC en les hores centrals del dia en les zones més poblades del litoral.

 

Pareix que la setmana vinent la tornaríem a començar ennuvolada i amb arruixons dispersos en diversos punts de València altra volta. Això farà que l’ambient siga fresc de nou, però tot indica que, a partir de mitjans de setmana, els termòmetres tornarien a remuntar amb un temps més tranquil i amb cels més blaus, ja sense pols en suspensió.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies