Nou colp molt atípic de la primavera en una primera setmana de febrer molt aprofitable

Albada d'aquest matí des de Viladecans, al Baix Llobregat


Rebre les notícies de València Diari
El sol i la calor tornaran a ser els clars protagonistes | Pere Lluís Donoso

 

L’hivern s’ha agarrat unes llargues vacacions que continuaran al llarg d’estos primers dies de febrer, ja que es preveu un nou pic d’este ambient primaveral tan atípic i que ens tornarà a deixar alguns dies de màximes al voltant dels 25º. Un temps totalment fora de lloc per a trobar-nos en ple hivern, tot i que no s’haurien de tornar a repetir els rècords de la setmana passada. Tot amb molta calma en conjunt, vent que desapareix i a l’espera de què, potser, arriben canvis més marcats a partir del cap de setmana.

 

Nou pic de la ‘calor’

Pel que fa a les temperatures, entre este dilluns (primer dia de febrer) i dimecres tindrem un nou pic de ‘calor’ primaveral totalment fora de lloc. Depenent de la zona, els termòmetres tocaran el cel un dia o l’altre, però pareix que les màximes més elevades seran dimarts en les comarques del sud del territori, amb entre 24º i 26º. En la resta del territori, la majoria de valors es mouran en conjunt entre els 19º i 24º. Siga com siga, situació molt anòmala per a l’època de l’any.

 

Les mínimes també seran altes per a l’època i quedaran clarament pel damunt dels 10º prop de la costa. No es preveuen refrescades en l’interior. Pareix que, a partir de dijous, els termòmetres anirien baixant a poc a poc, potser de forma més clara a partir del cap de setmana.

 

Mapa de previsió a València el 2 de febrer del 2021

Mapa de previsió de cara al dimarts | Aemet

 

Adéu al vent i molta calma

Més allà de les temperatures, els vents de ponent que han estat presents les últimes jornades acabaran afluixant molt i, inclús, desapareixent les pròximes hores, sobretot a partir de dimarts per la vesprada. En conjunt, el vent bufarà suau i de direcció variable a partir de dimecres. No obstant, este dilluns encara hi ha alertes activades per forts vents per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet):

 

Mapa d'alertes per fort vent a València l'1 de febrer del 2021

Mapa d’alertes per fort vent este dilluns | Aemet

 

Pel que fa a l’estat del cel, la calma dominarà sense pluges a la vista, però el sol se seguirà combinant amb el pas de bandes de núvols alts i prims que, localment, poden ser més abundants i enterbolir el cel, especialment dimecres i dijous. Pareix que, a partir del cap de setmana i en dies vinents, arribarien canvis en forma de més arruixons i baixada més clara dels termòmetres. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció per a vore com evoluciona.    

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies