Alerta per fred intens per a començar una setmana que seguirà molt hivernal

Imatge d'una font gelada

Les refrescades seran extenses la matinada del dimarts | Arxiu


Rebre les notícies de València Diari

 

El temps ha estat molt mogut estos últims dies a causa de la borrasca Filomena, que ha portat precipitacions a casa nostra amb neu que ha caigut amb moltes ganes en les comarques interiors, deixant gruixos importants. Ja s’ha acabat, però el fred seguix amb nosaltres i, de fet, toca fons dimarts, quan hi ha alertes per fred extrem de nit en alguns punts, en la línia de l’onada de fred que patix la península.

 

A partir de dimecres, les temperatures començaran a remuntar, però l’ambient seguirà molt hivernal en conjunt durant pràcticament tota la setmana. No es veuen pluges ni nevades a la vista.

 

Compte amb les refrescades

Pel que fa a les temperatures, toquen fons este dimarts amb mínimes que es mouran tan sols entre els -5º i -10º en l’interior, mentres que en el litoral i prelitoral es mouran entre els -3º i 2º, amb refrescades que poden arribar a la mateixa línia de la costa. En este sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té activades alertes per fred extrem la matinada de dimarts en diferents punts:

 

Mapa d'alertes per fred extrem a València el 12 de gener del 2021

Mapa d’alertes per fred extrem la matinada del dimarts | Aemet

 

Les màximes també es quedaran curtes amb entre 5º i 10º a l’interior i de 7º a 12º en la costa. Ambient de ple hivern que encara ens acompanyarà uns quants dies. Pel que fa a l’estat del cel, este dimarts serà radiant en conjunt, amb el permís d’algunes boires gebradores en l’interior.

 

Mapa de previsió a València el 12 de gener del 2021

Mapa de previsió per a este dimarts | Aemet

 

TºC cap amunt i sense pluja ni neu a la vista

De cara als dies vinents, pareix que les temperatures volen començar a pujar a partir del dimecres, tot i que ho faran a poc a poc i amb un ambient que, en conjunt, seguirà sent de ple hivern. Tot amb sol que dominarà en general i boires en l’interior, ja que les refrescades nocturnes es mantindran en estes zones.

 

Els mapes a llarg termini indiquen que podríem tindre noves glopades d’aire molt fred, però este extrem queda lluny i s’haurà d’anar confirmant en pròximes previsions.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies