Un temporal de pluges afectarà a tot el territori valencià després de Reis

Imatge d'una persona caminant en ple aiguat

Les pluges seran generals després de Reis | EFE


Rebre les notícies de València Diari

 

L’ambient de ple hivern ha marcat el temps d’estos primers dies de l’any i pareix que seguirem amb la mateixa situació pràcticament tota la setmana. Si bé la bonança dominarà els primers dies setmanals, a partir de Reis començarà a apropar-se una borrasca activa que, en dies vinents, deixarà un temporal de pluges generals a tot el territori valencià.

 

Encara que pareix que seran precipitacions d’anar fent sense grans danys, però pot ploure moltes hores seguides amb una cota de neu que pujarà clarament per l’entrada de vents marítims més temperats.

 

Pluges generals a la vista

L’arribada d’una borrasca molt activa pel sud de la península provocarà que dimecres, el dia de Reis, els intervals de núvols vagen a més al llarg de la jornada, tot i que encara sense precipitacions. No serà fins dijous que arribaran les pluges generals que s’estendran ràpidament de sud a nord.

 

Mapa de previsió a València el 7 de gener del 2021

Mapa de previsió de cara al dijous 7 de gener | Aemet

 

Seran pluges extenses i persistents en la majoria de casos i, tot i que no s’esperen aiguats en principi, estarà plovent moltes hores i això pot fer que les acumulacions finals siguen importants. De fet, divendres continuaria plovent, i en tot l’episodi podrien acumular-se entre 30 i 70 l/m² a molts punts, inclús arribant als 100 litres en els casos més importants.

 

Pareix que la borrasca s’enretiraria més cap al nord de cara al cap de setmana, cosa que faria millorar clarament el temps a casa nostra, però sense fer net del tot. Un extrem que encara no està molt clar i haurem d’anar seguint l’evolució de la pertorbació.

 

Neu i mala mar

Pel que fa a la cota de neu, inicialment podria començar a nevar ben avall, al voltant dels 800 metres, deixant acumulacions importants a les cotes mitjanes i altes de les muntanyes interiors, especialment en la zona dels Ports, però de cara al divendres els vents temperats guanyarien la partida als més freds i la cota es dispararia clarament pel damunt dels 1.000 metres. Estos vents marítims provocaran una alteració marítima a tota la costa.

 

Tot i la pujada de la cota de neu, l’ambient serà molt fred en general amb sensació de ple hivern i màximes que, en el millor dels casos, rondaran els 10º els dies de pluja a prop de la costa. Les temperatures mínimes pujarien clarament.

 

Fred i calma 

Fins que no arribe la borrasca, la calma dominarà amb molt de sol en general i temperatures que es mantindran plenament hivernals, amb les màximes més altes entre els 8º i els 13º i nits molt fredes amb glaçades generals a l’interior. També hi poden haver algunes boires en fondalades interiors, compte amb el gel en algunes carreteres i abrigueu-vos molt.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies