S’acaba el temporal al final del pont, però el temps no acaba de millorar al llarg de la setmana en València

Imatge d'una sortida de sol entre núvols a la costa

El fred anirà desapareixent al llarg del pont, però el temps no millorarà fins a finals de setmana | Mari Cortés


Rebre les notícies de València Diari

 

Després d’un inici del pont de la Puríssima molt mogut, però en general, amb poques precipitacions en València, tret de l’interior de Castelló, en este tram final del pont, les precipitacions pareix que eixiran de les serralades interiors, sobretot este dilluns, quan una banda de pluges i nevades entrarà al llarg de la vesprada per l’oest deixant nevades que podrien aparèixer a punts de Castelló i interior de València per damunt dels 800 metres.

 

Dimarts també tindríem alguns arruixons, però en general serien més irregulars. Amb tot, al llarg d’estos dos dies festius, seguirà el fred de rigorós hivern al voltant i amb ventades de nord-oest que cada volta seran més destacables, sobretot dimarts. Les temperatures tocaran fons dimecres, quan seria la matinada més freda de la setmana.

 

D’altra banda, la resta de la setmana serà molt diferent i és que a pesar que els núvols alts aniran creuant el cel a molts punts del territori valencià, la majoria d’estos ja no deixaran precipitacions fora de zones interiors de Castelló i les temperatures seran cada dia més elevades, sobretot a partir de dijous, i la cota de neu ja se situarà per damunt dels 1.200 metres.

 

L’anticicló es podria imposar més clarament a partir de divendres i el pròxim cap de setmana amb més sol al voltant i uns termòmetres que es recuperaran clarament fins a valors pròxims als 20ºC en molts punts del litoral sud a causa dels vents terrers. No obstant això, les nits seguiran sent fredes.

 

Dilluns 7 de desembre

El pas d’un front atlàntic molt desgastat portarà, com dèiem, alguns canvis en el temps al llarg d’este dilluns, 7 de desembre. Arribaran més núvols durant la matinada i sobretot al matí que taparan el cel al voltant i tant a l’oest d’Alacant i València com en comarques de Castelló, a on esperem que hi haja precipitacions entre dèbils i moderades.

 

Es podrà vore nevar per damunt dels 800 metres. Tot i això, en general seran nevades anecdòtiques o inferiors als 5 cm. Les ventades aniran a més. A la vesprada seguiran els núvols a la meitat est i s’obriran clarianes a l’interior, però les nuvolades seguiran a molts punts, fins i tot, al litoral i prelitoral. El vent de nord-oest es reforçarà al voltant.

 

Previsió del temps a València per dilluns 7 de desembre del 2020

El sol dominarà a la costa amb més núvols i arruixons a l’interior acompanyats de fortes ventades | AEMET

 

Els núvols, juntament amb les precipitacions dèbils, comportaran que quede un dia molt fred a bona part de l’interior de València amb valors que no passaran dels 10ºC en tot el dia.

 

Possiblement, en alguns casos, serà el dia més fred d’este any 2020 i també de tot l’hivern passat. A causa de les nevades previstes, l’AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) ha activat avisos per acumulacions de 5 cm a cotes de 800 metres al nord-oest del territori i fortes ventades al voltant.

 

Imatge d'avisos de l'AEMET per dilluns 7 de desembre del 2020

Hi ha avisos activats per fort vent i nevades en molts punts per damunt dels 800 metres | AEMET

 

Dimarts 8 de desembre

De cara al dimarts, 8 de desembre i dia de la Puríssima festiu en tota Espanya, un nou front fred tornarà a creuar València i això farà que el temps torne a ser ventós a gran part del país i una nova nevada tornarà a afectar la zona dels Ports i la Ibèrica. 

 

El sol dominarà, tot i que creuaran bandes de núvols alts i prims a la resta de València. Com a novetat, les temperatures es recuperaran un poc durant el dia, respecte als valors de dilluns, però seguirà fent molt fred de nit i màximes de 8ºC a 14ºC. La majoria de mínimes es mouran entre els 3ºC i els 6ºC, més baixes a l’interior i al voltant de 8ºC a la costa.

 

Dimecres 9 de desembre

El temps començarà a fer-se més tranquil i sense pluges a la vista, però seguirà encara el fred de rigorós hivern, el dimecres, 9 de desembre, amb sol que es combinarà amb el pas de núvols alts i prims i encara amb alguns intervals de núvols baixos a prop de lbèrica i el nord de Castelló, especialment a primeres hores.

 

Les temperatures ja començaran a recuperar-se amb un ambient ja no tan fred de dia i amb valors més propis per a l’època.

 

Dijous 10 de desembre

L’arribada d’una nova cua de front atlàntic pel nord implicarà que els núvols siguen de nou més abundants segurament el dijous, 10 de desembre, amb un sol més sufocat, però sense aigua. No obstant això, podrien caure alguns arruixons, però sent en forma de neu ja per damunt dels 1.200 metres.

 

Tot això provocarà una nova entrada de vent del nord que mantindrà les temperatures a ratlla amb un ambient típic per l’època. Les nits continuaran fredes.

 

Divendres 11 de desembre

A partir del divendres, 11 de desembre, és quan l’anticicló podria començar a guanyar més protagonisme, però encara amb alguns núvols prims amb sol en general i temperatures cada vegada més altes, sobretot les diürnes, les nits quedaran tocades.

 

Cap de setmana del 12 i 13 de novembre

El cap de setmana del 12 i 13 de desembre podria ser anticiclònic a tot el territori valencià, això es traduiria amb sol que dominaria a tot el territori valencià sense excepcions i això implicaria que les temperatures durant el dia pugen clarament, però amb nits que quedarien fredes a l’interior.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies