Els terroristes de Barcelona van planejar atemptar a Benicàssim

La cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona ja fa un any també intentava fer-ho a la Comunitat Valenciana, segons el sumari del atemptats. Els jihadistes haurien planificat muntar una massacre al conegut festival ‘Rototom’ que se celebra a la ciutat castellonenca de Benicàssim.

Imatge de la passada edició del Rototom


Rebre les notícies de València Diari
Imatge de la passada edició del Rototom | ROTOTOM

 

Els Mossos d’Esquadra varen trobar en un dels telèfons mòbils, entre les escombraires de la casa explotada d’Alcanar, una recerca en el navegador del mateix aparell per la ciutat de Benicàssim i el seu festival, per això es dedueix que podria haver sigut un dels següents punts on atemptar, segons informa ‘Las Provincias’.

El festival reunix a més de 200.000 persones

A més, i com a xifra important, en el paràmetres de la recerca del festival des del telèfon mòbil, es va comprovar que havien inclòs la data del 19 d’agost —dos dies després de l’atemptat que feren a Barcelona—. El mateix diari anomenat, apunta que la casa d’Alcanar estava a uns 80 quilòmetres del què poguera haver sigut el seu segon destí. El trasllat de la furgoneta amb el material explosiu haguera estat menys dificultós per atemptar al festival on reunix a més de 200.000 persones.

Habitatge d'Alcanar des d'on el jihadistes planificaven totes les actuacions

Habitatge d’Alcanar des d’on el jihadistes planificaven totes les actuacions | València Diari

 

Per este motiu, la Comunitat Valenciana, i sobretot en època estival i de festivals com el ‘Rototom’ sembla ser un dels altres possibles objectius dels terroristes.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies