Tots els secrets de la dieta de la Lluna per a perdre pes

Dieta de la Luna: Cómo perder peso con ayuda de los astros

Els astres podrien ajudar-te a baixar de pes | HOROSCOPOMAGICO.COM

 


Rebre les notícies de València Diari

Has sentit parlar alguna vegada sobre l’anomenada dieta de la Lluna? Al llarg de la història, s’han originat per tot el món diverses tradicions i mites que fan referència als possibles efectes de la Lluna sobre el nostre planeta i tot el món que viu en ell. Està comprovat que la direcció que adopten els corrents dels oceans la marca directament la força d’atracció de la Lluna, i s’ha pogut vore que el cicle menstrual femení té lloc en paral·lel a les fases lunars.

 

Hi ha gent que, fins i tot, apunta al fet que la lluna plena podria influir en actituds perilloses o agressives (de fet, el mite de l’home llop està fonamentat en aquestes creences). Altres persones, en canvi, afirmen que aquest astre consta de poders espirituals ocults, tal com ha explicat ‘Horóscopo Mágico’.

 

Les persones que defensen l’anomenada dieta de la Lluna pensen que la naturalesa misteriosa d’aquest astre podria oferir-nos diverses claus per tal de baixar de pes i desintoxicar l’organisme. Si aquest satèl·lit té una gran influència en la marea, per quin motiu no hauria de tindre també influència per al cos humà, que es compon d’aigua en un 80%?

 

Els partidaris d’aquesta dieta assenyalen que no és gens complicada i que pot ajudar a perdre pes de manera senzilla. A continuació t’expliquem les principals curiositats.

 

Dieta de la Luna: Cómo perder peso con ayuda de los astros

La Lluna podria ser una bona aliada per a baixar de pes | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Versió de la dieta de la Lluna amb Quatre Fases

La dieta de la Lluna estableix que si seguim les diferents fases lunars podrem baixar de pes d’una manera natural més senzillament. Però si menges coses que no et convenen o si no portes un estil de vida equilibrat i saludable, aquest satèl·lit no podrà fer miracles.

 

Quin és el principi fonamental d’aquest règim?

El nostre organisme es troba en fase d’assimilació durant el cicle creixent de la Lluna, és a dir, des del moment en què hi ha lluna nova fins al que es produeix la lluna plena. A continuació, passem per una fase d’eliminació. És fàcil, únicament cal escoltar atentament al teu organisme i mirar bé el calendari lunar.

 

1. Lluna creixent: la fase d’assimilació

Durant aquesta fase lunar, la dieta de la Lluna permet menjar qualsevol cosa: com l’organisme es troba immers en el cicle d’assimilació, pots deixar-te portar en certa mesura, perquè crema una quantitat de calories més elevada. Tot i això, cal tindre clar que no hauríem de passar-nos-en amb els dolços: és millor centrar-se en les verdures i les fruites fresques, que contenen molts minerals i vitamines, i poques calories.

 

2. Lluna plena: el cicle d’eliminació

En aquesta etapa el nostre cos passarà per una fase d’eliminació o desintoxicació, que té una duració total de tres dies: el dia en què hi ha lluna plena, així com el d’abans i el de després. 

 

Aquesta dieta afirma que cal que cada dia prenguem un sol aliment, natural i simple. Moltes vegades es mengen productes com ara ou, arròs, poma o carlota, però açò depén del gust de cadascú. En el cas de què tingues nocions de nutrició, podries optar també per algun vegetal que ajude a netejar el fetge de manera natural, com ara el rave negre. Siga com siga, en aquest moment és molt aconsellable beure quantitats elevades d’aigua.

 

3. Lluna minvant: l’etapa per a aprimar-se

Quan arriba la fase del quart minvant de la Lluna, l’organisme es passa una dotzena de dies eliminant residus. Ací cal que afavorim la tasca del nostre cos, a través de la ingesta d’herbes que tinguen propietats desintoxicants, com ara infusions de romer, de dent de lleó, etc. Igualment, en aquesta etapa és interessant prendre carxofes, aliments rics en fibra i no combinar productes amb molt de almidó i carn roja.

 

4. Lluna Nova: la monodieta

Durant la fase de lluna nova, altra vegada s’haurà d’ingerir un sol aliment. Es tracta d’un període en què l’organisme es neteja encara més a fons. L’abedul, l’ortiga i el rave negre són aliments molt interessants per a reforçar la pell, els intestins i els renyons.

 

Dieta de la Luna: Cómo perder peso con ayuda de los astros

Els astres et podrien ajudar a baixar de pes | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Versió de la dieta de la Lluna amb dejú

també existeix una altra versió d’aquesta dieta. En aquest cas, es fomenta el dejú en relació amb les modificacions de les fases de la Lluna. La va idear al final dels anys huitanta l’italià Rolando Ricci, expert en els àmbits de la traumatologia i l’ortopèdia. Els partidaris d’aquesta versió afirmen que pot ajudar a aprimar-se un quilo diàriament, però és important que la supervise algun professional mèdic, perquè el seu efecte rebot pot ser molt significatiu.

 

Quins aliments ens està permés menjar amb aquesta dieta?

Com hem remarcat que té relació amb el dejú, ens haurem de limitar a prendre líquids: caldos de verdures, infusions de diferents classes, aigua mineral, te i sucs de fruita natural. El dejú s’ha d’iniciar en el moment en què es produeix el canvi de fase lunar, abans de la lluna plena o de la lluna nova. Alguns calendaris lunars, de fet, marquen quina és l’hora específica d’aquesta transició. A continuació, farem la dieta al llarg de 26 hores, o siga, d’un dia sencer i dos hores suplementàries.

 

Ricci afirma que es perd pes perquè el cos té la capacitat de dur a terme l’absorció d’aigua, que es vincula amb la força d’atracció que posseeix la Lluna pel que fa als líquids. Per tant, de la mateixa manera que ho fan els oceans i els mars, la nostra aigua corporal podria seguir el ritme que la Lluna marca.

 

Model de menú per a seguir aquesta dieta

  • Esmorzar: podem optar per prendre suc de taronja natural i un te roig.
  • Mig matí i mitja vesprada: caldrà que escollim entre una infusió o un suc natural.
  • Dinar: dinarem un bol ple de caldo de verdures, i per a beure prendrem aigua mineral.
  • Berenar: beurem suc de pomelo natural i també prendrem una til·la.
  • Sopar: prendrem un altre bol ple de caldo de verdures acompanyat d’aigua per a beure.

 

Igualment, es recomana prendre sucs de verdures i fruites acabats d’exprimir i naturals, per tal que el cos aconseguisca energia i nutrients a través d’una font neta. Pots prendre te amb mel, però no et poses sucre. Els líquids amb sal, greix o sucre causen interferències amb la pèrdua de pes, i per això no es poden prendre durant la dieta. Per tant, evita consumir llet, alcohol o qualsevol altre líquid que tinga sucre o d’algun altre additiu.

 

Recordatori: aquest article només és informatiu

Alguns organismes, com en el cas de AESAN, ens recorden que no existeixen uns fonaments científics que confirmen que les diferents fases lunars ens podrien fer perdre pes. Igualment, afirma que el dejú complet pot comportar una disminució de pes, però açò únicament seria a curt termini en cas que no s’adoptaren mesures per tal de dur a terme un estil de vida més sa.

 

En cas de què patisques sobrepés, seria millor anar a vore a una persona experta en nutrició o un endocrí, per tal que duga a terme una valoració del teu cas i prepare una dieta específica per a les teues necessitats.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies