La Comunitat preveu recuperar aquest estiu el 94% del turisme internacional de 2019

Les aerolínies han programat al voltant de 2,2 milions de seients per als vols internacionals al territori valencià

La Comunitat Valenciana preveu recuperar el 94% de les arribades de turistes internacionals de 2019 al juliol i agost. Així ho confirmen les dades de reserves facilitats per la plataforma d’intel·ligència turística ForwardKeys, integrada en el Clúster d’Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (Adestic).

Unes dades que s’han donat a conéixer, hui, durant l’arrancada de la “Jornada Digitalització en destinacions turístiques. Diàlegs amb la Innovació”, organitzada pel Clúster i que ha sigut inaugurada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de l’Adestic, Santiago Sanus, i Ángel Garrigós, director de Màrqueting d’ESIC València, on ha tingut lloc la trobada entre empreses, entitats turístiques i ajuntaments.

Segons la informació facilitada pel Cap d’Intel·ligència de Mercat en ForwardKeys, Juan Gómez García, que ha obert els panells informatius de la jornada, la capacitat aèria programada, hui dia, per a vols internacionals a la Comunitat Valenciana aquest estiu és de 2,2 milions de seients; dels quals 1,5 milions són per a l’aeroport d’Alacant, 713.000 per al de València i 24.000 per al de Castelló.

Evolució del turisme internacional en la Comunitat Valenciana

Evolució del turisme internacional en la Comunitat Valenciana

Respecte als principals mercats d’origen quant a capacitat programada de les aerolínies, encapçalen la llista Regne Unit, França, Països Baixos, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Noruega, Suècia, Suïssa i Irlanda.

D’altra banda, les dades sobre les reserves anticipades per a arribades internacionals en els mesos de juliol i agost de 2022, indiquen que els cinc mercats amb un major creixement respecte a l’estiu de 2019 són Dinamarca, amb un 80% més, Bèlgica amb un 75%, Suècia amb un 61%, Alemanya amb un 46%, Noruega amb un 39%, Estats Unit amb un 19% i Països Baixos amb un 12%.

Turisme de perfil socioeconòmic alt i amb més dies d’estada

Respecte a la mena de turisme internacional que arribarà a la Comunitat Valenciana, els indicadors parlen d’una millora del perfil socioeconòmic del turista i de l’increment del seu poder adquisitiu, ja que les reserves en cabina premium creixen un 43% respecte a 2019.

A més, els mateixos indicadors assenyalen que creixen les estades d’entre 6 i 13 nits, la qual cosa repercutirà positivament en l’estada mitjana. També creix la grandària dels grups, ja que els viatges en família i/o grups xicotets passen del 50% a 52% del total de les arribades, augmentant a més un 3% els viatges de grups de quatre persones.

Evolució del turisme internacional en la Comunitat Valenciana | Gràfic d’Adestic

Per al president d’Adestic, Santiago Sanus, aquestes dades “són fonamentals per a entendre el mercat i afrontar la temporada i posen en valor la necessitat i importància de les noves eines tecnològiques i innovacions com el Big Data o la intel·ligència artificial per a la recuperació i sostenibilitat del sector”.

De fet, durant la jornada s’aborden els aspectes centrals de la digitalització de les destinacions turístiques en la Comunitat Valenciana. Més concretament, el contingut dels panells gira entorn de dos temes centrals. D’una banda, sobre la importància del Big Data i la gestió de les dades per a detectar tendències i planificar l’activitat de les empreses i les destinacions turístiques a partir de les cerques de vols en les plataformes de les línies aèries o els motors de reserves hoteleres i de les agències de viatges, així com el disseny de les campanyes de promoció i màrqueting digital a partir de l’anàlisi de les dades sobre reputació en línia, interacció de l’audiència i abast en les xarxes socials.

D’altra banda, els experts analitzen les eines per a la digitalització de l’experiència turística, descrivint les potencialitats de les noves tecnologies immersives, com les de la realitat augmentada, la realitat virtual, els miradors digitals dels destins o la prestació de serveis per part de les oficines d’informació turística presencials i virtuals.

ÚLTIMES NOTÍCIES