Les platges de València disposaran d’un operatiu de neteja de 31 persones i 10 vehicles durant la Setmana Santa

Compartir:

El vicealcalde de València explica que els passejos marítims estaran "en perfectes condicions" després de la retirada de sorra dels últims temporals

Un operatiu format per 31 persones i 10 vehicles (entre furgonetes i tractors) mantindran netes les platges de València durant la Setmana Santa, segons ha informat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha afegit que els passejos marítims “estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants itornar-laa les platges”.

L’Ajuntament de València ja té enllestit el dispositiu de neteja en platges per la Setmana Santa d’enguany, una festivitat “que pràcticament ja podrem gaudir en plena normalitat i, si l’oratge acompanya, podria omplir les platges de València de veïns i visitants”, ha explicat el vicealcalde Campillo. Amb estes bones perspectives “és important recordar que els passejos estaran en perfectes condicions després del treball continuat dels servicis de neteja en els últims dies per retirar la sorra de les zones de vianants i tornar-la a les platges”, ha assenyalat el també regidor d’Ecologia Urbana.

El dispositiu global de neteja de les platges de València per a Setmana Santa estarà format per un total de 31 persones i 10 vehicles, entre tractors, 4×4 i furgonetes. Concretament en les platges urbanes del nord les brigades es compondran d’un total d’11 persones diàries (treballant mitja jornada) tots els dies laborables, festius i diumenges, una programació que ja s’aplica i que es prolongarà fins al 19 de maig. A les platges naturals del sud, el dispositiu estarà format d’un total 20 persones diàries, tots els dies laborables, festius i diumenges, des del dia 8 fins al 26 d’abril.

Totes les platges de València han de complir un protocol de neteja per protegir la fauna i el cicle ecològic establit d’acord amb el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral Valencià (PATIVEL). En este cas, només la platja de Rafalell i Vistabella té protecció especial per fauna, on es farà neteja manual.

La neteja manual consistix a buidar les papereres, substituir les bosses de plàstic de què disposen per a la recollida de residus per bosses buides i arreplegar manualment de l’arena els residus de plàstic, paper i altres. La neteja mecanitzada en la resta de platges urbanes es fa amb un tractor amb garbelladors d’arena que retiren i separen els residus.

EL MÉS LLEGIT

Menys calor, més núvols i ruixats per començar la setmana

L'inici de la setmana ens portarà més núvols, algun ruixat i les temperatures encara podrien baixar un pèl més

Els solters majors de 50 són més oberts de ment

El 37% dels solters sènior els agrada la forma en què el seu cos canvia amb el pas del temps

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador

La probabilitat d’embaràs espontani pot caure a un 8% en dones amb endometriosi

L'Endometriosi no és una malaltia fàcil, s'estima que es tarda entre 8 i 10 anys a diagnosticar-la, quan hi ha dolor