València vota a favor de la ‘taxa turística’ per impulsar el turisme sostenible

Compartir:

L'equip de govern vol aplicar aquesta 'taxa' “en el moment en què la recuperació de l'activitat turística de la ciutat siga una realitat"

El Ple ha acordat hui, amb els vots dels grups de l’equip de govern (Compromís i PSPV), donar suport a la tramitació parlamentària que s’ha iniciat a les Corts d’una proposició de llei per impulsar el turisme sostenible amb mesures fiscals. D’esta manera, s’ha reafirmat en l’aplicació de l’anomenada ‘taxa turística‘ “en el moment en què el sector recupere els resultats anuals de l’any 2019 i amb el consens de tots els agents implicats”.

Este acord del govern municipal ha sigut presentat pel regidor de Turisme, Emiliano García, com a alternativa a dos propostes dels grups de l’oposició que s’han debatut conjuntament. Concretament, la portaveu del Partit Popular, María José Catalá, i el regidor de Ciutadans Rafael Pardo han demanat, en sendes mocions, que “els grups parlamentaris de les Corts retiren de forma immediata l’esmentada iniciativa legislativa”, i que “l’Ajuntament de València es declare municipi lliure de taxes de turisme”.

El regidor Emiliano García ha recordat que l’objectiu d’esta taxa “és promoure que les persones visitants col·laboren en l’assumpció dels costos dels servicis com la neteja o la seguretat de la ciutat que els acull”.

Així mateix, ha argumentat que s’aplicaria, tal com va acordar el Ple el passat mes de novembre, “en el moment en què la recuperació de l’activitat turística de la ciutat siga una realitat i una vegada treballada amb els diferents agents implicats”.

La intenció del govern municipal és treballar des de la participació, la transparència i l’assessorament dels sectors implicats en el turisme de la ciutat, per a garantir la seua sostenibilitat, digitalització i competitivitat, a través del Consell Municipal de Turisme”, ha reiterat Emiliano García qui ha assegurat que “la ‘taxa turística’ pot millorar el posicionament de València com a destinació turística”.

Escoles “lliure de violència”

D’altra banda, el Ple ha aprovat implantar més accions conjuntes de prevenció de l’assetjament escolar en el marc de la ciutat de València, i acordar i col·laborar amb el teixit associatiu per erradicar l’assetjament escolar”.

Esta proposta ha sigut defensada per la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, com a alternativa a la presentada per Ciutadans per “constituir una mesa de treball intersectorial contra l’assajament escolar en el Consell Escolar”.

El regidor d’este grup Javier Copoví ha defés mesures com, per exemple, “l’emissió d’un certificat de consciència digital per promoure el bon ús de les noves tecnologies entre este col·lectiu”.

Segons la proposta alternativa, que s’ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics a excepció de Vox que s’ha abstingut, l’Ajuntament abordarà, dins del marc del Consell Escolar Municipal, la revisió de les diverses accions contra l’assetjament escolar que s’estan duent a terme en els centres educatius de la ciutat de València, i traslladarà esta valoració a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

I a més, proposarà més accions conjuntes de prevenció de l’assetjament en el marc de la ciutat de València, enfortint així la coordinació existent amb la Direcció General d’Inclusió Educativa en els casos d’absentisme”, tal com ha argumentat Maite Ibáñez.

La moció acordada també contempla estudiar la col·laboració amb altres servicis municipals per a l’organització d’unes jornades que permeten analitzar la situació de ciberbullying i assetjament escolar des de diferents espais: Educació, Salut, Digitalització, Igualtat, LGTBI, Interculturalitat, Migració, i Diversitat Funcional.

Igualment, “l’Ajuntament reforçarà la col·laboració amb les associacions i fundacions de suport i protecció a la infància i adolescència per a la difusió de projectes i programes de consciència social i prevenció de l’assetjament escolar així com suport a les víctimes en els centres escolars municipals, com la Fundació ANAR i AEPAE, Associació Espanyola per a la Prevenció de l’Assetjament Escolar i empreses RSE“, o la campanya “Dona-li Unfollow al Ciberbullying“.

EL MÉS LLEGIT

Es nega a donar-li diners per aparcar el cotxe i acaba agredit

Pel que sembla el sospitós li hauria escopit en la cara i propinat punyades i esgarrapades

Puig anuncia sis nous centres d’FP en la Comunitat per al pròxim curs

Pedro Sánchez ha avançat en la seua visita a Mislata que el Consell de Ministres aprovarà 'la major inversió per a l'FP' amb 1.238 milions repartits entre les comunitats autònomes

La calor va a més

La calor encara apretarà un poc més i es mantindran les temperatures en valors similars tot el que queda de setmana

Increment dels supermercats fantasma

El servei ja té presència en moltes ciutats d'Espanya, com Barcelona, Madrid, València, Màlaga o Sevilla