Un home ‘torna a la vida’ durant la seua autòpsia a València

En un insòlit incident que va deixar bocabadats a molts a València, un home que havia sigut declarat mort, sorprenentment “va tornar a la vida” mentre estava sent examinat per un forense. El cas va tindre lloc en el concorregut carrer Palau de València divendres passat a la nit.


Rebre les notícies de València Diari

Aquest inusual succés va començar quan un preocupat veí, que no havia tingut notícies ni vist a l’ara protagonista d’aquest fet durant diversos dies, va contactar als serveis d’emergència. En situacions on, lamentablement, persones moren en completa soledat, les respostes són ràpides. L’equip de resposta va incloure bombers, que van ingressar al domicili, seguits d’agents policials i personal sanitari.

Per sort, en aquest cas no es va requerir dur a terme una autòpsia. No obstant això, és rellevant esmentar que durant l’últim any, el Servei de Patologia Forense del *IML de València va realitzar un total de 1.775 autòpsies, un notable increment del 13,85% respecte a l’any anterior, la qual cosa suposa un augment global del 35,3% en l’última dècada, segons xifres proporcionades per la Generalitat Valenciana.

Dins d’aquestes xifres, és destacable que el 69% dels casos corresponen a homes. A més, les morts naturals, sent la majoria, constitueixen el 50% del total, de les quals, la principal causa són problemes cardiovasculars, abastant un 72%. D’altra banda, les morts d’origen violent han vist un augment, especialment en suïcidis, que van passar de 198 en 2021 a 214 en 2022. En el cas d’homicidis, es va notar una disminució, baixant de 22 en 2021 a 18 en 2022, on les armes blanques van predominar com a mètode d’atac.

L’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses (*IMLCF) de València, que també abasta a Castelló i Alacant, opera sota la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Aquesta entitat exerceix un paper crucial, fent costat a jutjats i altres entitats amb proves mèdiques i reportes basats en rigorosos mètodes d’investigació científica.

Aquest incident, a més de posar de manifest la importància de la labor forense, ens recorda l’inesperat i valuós que és cada moment en la vida. És essencial estar sempre alerta i cuidar-nos entre veïns en la nostra comunitat.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies