Un potent terratrémol al Marroc es nota en la meitat sud d’Espanya

La recent activitat sísmica originada al Marroc no sols s’ha sentit en el seu territori, sinó que la seua ona expansiva ha creuat davanteres, afectant gran part del sud de la península Ibèrica. A través de les xarxes socials, residents de diverses ciutats, com Sevilla, Màlaga, Huelva i altres llocs més enllà d’Andalusia, van compartir la seua experiència durant el tremolor.


Rebre les notícies de València Diari

L’Institut Geogràfic Nacional ha confirmat estos moviments en el nord del Marroc, l’impacte del qual s’ha estés cap a regions ibèriques. Malgrat el rebombori inicial, el sisme es va percebre de manera lleu a Espanya, sense danys significatius reportats fins al moment.

És rellevant destacar que recents terratrémols de menor magnitud també han sigut registrats en zones com Cadis i Còrdova.

El Marroc, d’altra banda, ha reportat situacions més crítiques, amb ensulsiades en àrees com Oukaimeden, a la província d’Al Haouz. Les autoritats estan treballant activament per a garantir la seguretat dels seus ciutadans.

S’ha especulat que este sisme va poder haver-se percebut també a Portugal i en altres zones de la Península.

Consells davant un terratrémol

  • Roman en el teu lloc: Evita córrer cap a les eixides. Si estàs en un edifici, roman allí.
  • Refugia’t sota estructures sòlides: Un marc de porta o una taula resistent poden protegir-te d’objectes en caiguda.
  • Cobrix el teu cap i coll: Utilitza els teus braços per a protegir-te.
  • Evita finestres i zones amb objectes que puguen caure: Allunya’t d’espills, llums i altres objectes que puguen resultar perillosos.
  • Roman informat: Una vegada que el tremolor haja cessat, busca fonts de notícies de confiança per a estar al corrent de la situació i de possibles rèpliques.
  • Estes mesures de precaució poden fer la diferència en moments crítics, protegint la teua vida i la dels qui t’envolten.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies