La Comunitat Valenciana inicia la setmana després del pas de la dana que va afectar principalment les províncies de València i Castelló durant el cap de setmana. Este fenomen meteorològic va deixar un impacte notable en el clima regional, manifestat ara en un comportament variable de les temperatures màximes que aconseguixen fins a 36,1 graus a Villena, Alacant.
L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) destaca que Villena va registrar 36,1 graus, superant els 33,6 del diumenge. Altres localitats amb valors alts inclouen el Pinós amb 34,6 graus, Elx amb 34,4 graus i Novelda amb 34,2, xifres similars o lleugerament superiors a les del dia anterior.
Temperatures a la província de Castelló
A la província de Castelló, les temperatures mostren importants pujades com a Atzeneta del Maestrat, que va passar de 31,4 a 34,1 graus. La capital regional va marcar 30,6 graus, augmentant des dels 29,9 del diumenge; mentres que Fredes manté la xifra més baixa amb 24,1 graus.
Increment a Alacant
Per part seua, a Alacant, la ciutat d’Alacant va experimentar una pujada lleu fins als 32,1 graus i l’aeroport del Altet va registrar 31 graus, els dos valors superiors als del diumenge.
Descens a la província de València
A la província de València, s’observa un descens rellevant, destacant Xàtiva amb una caiguda de 3,5 graus fins a 33,3. Carcaixent també va baixar a 32,9 graus des dels 35,7 previs. La capital, València, es manté estable entorn dels 30,1 graus, i el seu aeroport va descendir a 31,6 des de 33,2.
Context i perspectives climàtiques
Este comportament fluctuyente evidència la transició climàtica gradual després de la dana que va assotar la Comunitat Valenciana, amb vista a una estabilització tèrmica en els pròxims dies segons les previsions meteorològiques.
Implications del canvi de temperatura
Temperatures màximes i variabilitat atmosfèrica destaquen com els principals protagonistes d’esta etapa post-dana, contribuint a l’anàlisi detallada dels efectes climàtics a la regió i la planificació per a la gestió de riscos associats a fenòmens meteorològics extrems.