VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
L’Ajuntament de València ha obtingut una ajuda de 2,8 milions d’euros de la convocatòria gestionada per la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), entitat depenent del Ministeri d’Indústria i Turisme, per al desplegament de plataformes tecnològiques i solucions digitals en les destinacions de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents.
Este finançament permetrà “consolidar a la ciutat de València com a referent en turisme intel·ligent, alineant la seua transformació digital amb la sostenibilitat”, segons ha informat el consistori en un comunicat.
De les més de 200 sol·licituds provinents de ciutats, únicament 29 han sigut acceptades provisionalment i, entre les millor valorades, està la ciutat de València, ha indicat l’Ajuntament. En l’àmbit autonòmic, també han sigut seleccionades Benidorm i Vinaròs.
El projecte de l’Ajuntament de València inclou la integració de les plataformes VLCi i Smart Tourism en una infraestructura tecnològica centralitzada, “optimitzant la presa de decisions, els recursos i l’oferta de servicis personalitzats a ciutadans i visitants”.
A més, es contempla la creació d’un centre d’operacions DMO-DTI i la implementació de ferramentes avançades com una SuperApp turística, que proporcionarà informació i servicis “en temps real”.
La regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet, ha expressat la satisfacció per “haver obtingut la segona millor puntuació d’entre els 200 sol·licitants ja que suposa un reconeixement al treball que estem realitzant des de l’Ajuntament de València i al nostre compromís amb la digitalització i la sostenibilitat”.
Amb esta ajuda, València “consolida la seua posició com a destinació turística intel·ligent i sostenible, i avança en el seu objectiu de millorar el benestar dels seus habitants i l’experiència dels seus visitants”.
CINC REPTES
La proposta, realitzada conjuntament pel Servici de Ciutat Intel·ligent i Gestió de Dades, el Servei de Turisme i la Fundació Visit València, aborda cinc reptes estratègics, centrats en l’optimització de la mobilitat urbana, l’experiència turística personalitzada, la implicació de la comunitat local, la sostenibilitat i la gobernança participativa multinivell.
Així mateix, s’aconseguirà la interoperabilitat amb el node central de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions (PID), també desenvolupada per Segittur, per a facilitar la integració de dades públiques i privats per a enfortir la intel·ligència competitiva.
Això permetrà a València “connectar-se amb altres ciutats intel·ligents europees, incrementant l’eficiència i la sostenibilitat del seu turisme”. La resolució és provisional i es confirmarà definitivament en les pròximes setmanes.