València tindrà una ordenança que perseguirà i sancionarà als puters

Hi ha hagut acord en el si del Govern del Rialto. Finalment Compromís i PSPV han presentat aquest dijous una moció conjunta en el ple municipal, encara que a primera hora tot apuntava al fet que cada soci defensaria la seua proposta, que reafirma a València com a ciutat abolicionista de la prostitució. És per això que la capital del Túria tindrà pròximament una nova ordenança de prostitució que perseguirà i sancionarà als puters, com proposaven els socialistes.


Rebre les notícies de València Diari

La moció, que ha eixit amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de PP i Vox, i el rebuig de Ciutadans, que demanava la regulació de la prostitució; insta les Corts Generals a donar suport a un projecte de Llei integral per a l’abolició de la prostitució i una proposició de llei orgànica per a incloure el proxenetisme com un delicte en el Codi Penal, a més d’exigir la creació un cos especial per a la persecució i la lluita policial contra les màfies, el proxenetisme i el tràfic d’éssers humans amb un increment de les mesures i recursos judicials i policials destinats a aquest objectiu.

En aquest sentit, la Corporació començarà els tràmits per a aprovar un pla integral per a la prevenció i l’atenció a dones en situació de prostitució i explotació sexual a la ciutat. Aquest pla ha de permetre analitzar el context actual i establir les actuacions futures dels serveis municipals, sempre en coordinació amb el teixit associatiu i amb altres administracions, per a l’anàlisi i modificació de l’ordenança de prostitució a València.

En aquest mateix sentit, l’Hemicicle ha sol·licitat la derogació de la Llei d’estrangeria i de la Llei de seguretat ciutadana per considerar que comporta l’estigmatització i la sanció de les dones prostituïdes. A més, demana al Govern d’Espanya l’abolició de les causes estructurals que fomenten la prostitució amb mesures urgents i amb impacte real a l’estructura patriarcal, racista i d’empobriment.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha manifestat que “estem molt contents i satisfets per poder reafirmar el compromís d’aquest govern com un govern abolicionista. Per als socialistes és fonamental, innegociable i irrenunciable que es confirmara aquesta posició abolicionista de la ciutat perquè és una qüestió sobre drets humans, del dret de les dones a no estar sotmeses, amenaçades, coaccionades o humiliades per part del proxeneta”.

El proxenetisme és una altra forma de dominació i d’esclavitud de la dona, que es lucra econòmicament de sotmetre sexualment a les dones i, per tant, aqueixa qüestió per a nosaltres és innegociable”, ha assenyalat Gómez, que també ha recordat que “el Partit Socialista és el primer partit d’Espanya a declarar-se, obertament i sense dubtes, abolicionista de la prostitució”.

Per part seua, la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha recordat que “el trànsit de dones, xiquetes i xiquets mou milions de persones al llarg del món i ni tan sols sabem la magnitud però sí que sabem que són dones joves procedents de països com el Brasil, Rússia, Colòmbia…”. Beamud creu que “la prostitució vulnera els drets humans i la dignitat de la dona i la lluita s’ha de fer des de l’arrel, que és la desigualtat”. Beamud considera que “és necessari trencar la cadena de la normalització” i ha repassat la col·laboració del consistori amb ONG com a Metges del Món o Càritas.

Pla d’acció contra els ramats

La vicealcaldessa també ha manifestat la seua condemna expressa a totes les notícies que s’estan coneixent aquestes setmanes sobre les violacions en ramat de menors a Burjassot i a Vila-real. És per això que ha anunciat que des del govern municipal es posarà en marxa, coordinat per les àrees de Protecció Ciutadana i Igualtat, un pla d’acció per a actuar contra aquesta violència contra les dones. S’analitzaran les actuacions que es poden dur a terme des de les àrees municipals perquè l’Ajuntament dispose d’un pla d’acció i de prevenció.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies