València copiarà l’ordenança de Màlaga que prohibeix els comiats de solters a la via pública

L’Ajuntament de València ha avançat que està estudiant l’ordenança de Convivència Ciutadana que ha posat en marxa el consistori de Màlaga  que entre altres prohibeix els comiats de solters en roba interior, o sense, i limita portar roba que represente genitals masculins i femenins o elements de caràcter sexual.


Rebre les notícies de València Diari

En aquest sentit, el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, ha explicat que el consistori està treballant a “actualitzar i adaptar” l’ordenança de València per “millorar la convivència entre veïns” i “evitar la pertorbació dels veïns pels grans escàndols que es puguen produir a l’espai públic”.

Ens sembla una bona ordenança i, per tant, treballarem amb Màlaga per adoptar les mesures positives que hi ha. Comptarà també amb el consens i l’escolta dels veïns per dur a terme aquesta ordenança” ha manifestat. 

De fet, Caballero ha destacat que el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell, va estar aquesta mateixa setmana a Màlaga quan es va presentar aquesta ordenança i aborde amb els seus homòlegs malaguenys les mesures adoptades allà per aplicar-les també a la capital del Túria, mesures que contemplen sancions de fins a 750 euros.  

Continua el pla contra el botelló

Pel que fa al botelló, ha explicat que aquest Ajuntament i la pròpia alcaldessa de València, Maria José Catalá, està “treballant per intentar evitar aquests impactes que pertorben el descans dels veïns, un dret que tots tenen”. “Estem treballant per minimitzar l’impacte negatiu que té el botelló, és una cosa que no volem a la nostra ciutat perquè encara que estem a favor de l’oci i de l’hostaleria, això no es pot traslladar a moviments i trobades de carrer que vagen contra el descans dels veïns” ha assenyalat. 

De la mateixa manera, ha explicat que aquest cap de setmana es continuarà amb el pla de xoc contra el botelló amb l’actuació de la Policia Local , que ja el cap de setmana passat va realitzar 36 inspeccions en establiments amb 9 denúncies administratives per ocupació o consumició a la via pública i per contaminació acústica, a més de 48 intervencions en matèria de botelló (conflictes, activitats de locals i controls preventius). 

D’altra banda, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Jesús Carbonell, ha explicat que la Policia Local “redoblarà esforços i el control” a la zona universitària per evitar que en el futur es torne a produir els actes vandàlics de dimecres passat a la porta de la residència d’estudiants Damiá Bonet (RESA), on centenars de joves van atacar aquest edifici i van llançar tanques metàl·liques contra aquest. 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies