‘Valencians al món’ viatja fins a Amsterdam per la festa del Dia del Rei

Hui, a les 22.00 h, en À Punt, ‘Valencians al món’ viatjarà fins a Amsterdam amb el reporter Enrique Tena per a ensenyar-nos el Dia del Rei, una festa llegendària als Països Baixos.


Rebre les notícies de València Diari

José Luis Sanz d’Elda

José Luis Sanz, d’Elda (Vinalopó Mitjà), fa un any i huit mesos que viu a Amsterdam. Amb ell, pujaran al ferri i ens traslladaran a l’altra part de la ciutat, on aniran a l’Estació Central.

Descobriran que aquest és un dels principals punts ferroviaris dels Països Baixos i que acull al voltant de 260.000 passatgers diaris. Després, visitaran la plaça Dam, on compraran avituallament per al Dia del Rei. Acabaran passejant per Kalverstraat, un carrer dedicat, principalment, a la moda i a l’esport.

Fran Pico de Novelda

Fran Pico, de Novelda (Vinalopó Mitjà), viu a Amsterdam des de fa un any i huit mesos. Amb ell, passejaran pels canals de la ciutat i visitaran la fàbrica Kesbeke on treballa. Allí s’elabora l’escabetx més deliciós i saludable dels Països Baixos des de l’any 1948.

Per descomptat, en faran una degustació. Acabaran amb ell i José Luis, l’anterior valencià, menjant unes famoses bitterballen o croquetes holandeses.

Iván Mut de Xàbia

Iván Mut és de Xàbia (Marina Alta) i fa sis anys que viu a Amsterdam. Quedaran amb ell al Club Nàutic, on aprofitaran per a fer un recorregut amb el seu vaixell pels canals de la ciutat.

Acabaran a Diemen, on té sa casa. Allí, coneixeran la seua família i ens cuinarà una paella valenciana al seu estil.

Virginia Rámirez d’Alacant

Virginia Ramírez, d’Alacant, fa dos anys que viu a Amsterdam. Amb ella, viuran el famós Dia del Rei i navegareN pels canals de la ciutat a bord d’un vaixell. Jugaran, a més a més, a encestar una pilota en un got de plàstic. Una vegada passe el dia, visitaran Homomonument, un monument que recorda tots i totes les homosexuals que han patit persecucions per la seua orientació sexual.

Més tard, aniran al mercat Foodhallen, on menjaran, i, finalment, acabarem al bar Paindemie.

Ana Planells de Torrent

Ana Planells, de Torrent (Horta Sud), fa quatre mesos que viu a Amsterdam. Amb ella, continuaran coneixent i vivint el famós Dia del Rei i jugaran a la ruleta. Després, menjaran un dolç típic holandés i, per a acabar, mentre passegen, s’acostaran a la Casa d’Anne Frank.

Aira Ortiz de Llíria

Aira Ortiz, de Llíria (Camp de Túria), fa tres anys i mig que viu a Amsterdam. Es trobaran amb ella mentre passeja en bicicleta i, precisament, en bicicleta ens traslladaran fins a A’DAM Lookout, una plataforma d’observació que allotja l’engrunsadora més alta d’Europa.

En últim lloc, acabaran a Museumsplain, on visitaran el Museu Vincent van Gogh.

Amsterdam

Amsterdam, el paradís de les bicicletes Amsterdam és famosa pel seu amor a les bicicletes. Hi ha una gran quantitat de carrils bici, la qual cosa fa que siga fàcil i còmode anar en bicicleta per la ciutat.

La gent en fa ús ací molt per a anar al treball, fer compres o, simplement, gaudir de passejar. A més a més, hi ha molts llocs per a aparcar-ne i se’n poden llogar per a explorar la ciutat.

És important, no obstant això, seguir les normes de trànsit, conviure amb altres vehicles i aprendre a respectar als vianants, perquè Amsterdam és una ciutat on les bicicletes són populars i on es promou l’ús amb infraestructures adequades i facilitats per als ciclistes.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies