Els valencians gastaran menys este Black Friday per la inflació i la pujada de quotes hipotecàries

Els valencians i valencianes destinaran menys pressupostos que anys anteriors a les compres del Black Friday. Així ho revela una enquesta realitzada per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per conéixer el pressupost i els hàbits de compra durant esta campanya de descomptes i promocions.


Rebre les notícies de València Diari

Tot això a conseqüència de la inflació, la pujada de quotes hipotecàries, l’encariment de la cistella de la compra, així com per la conjuntura econòmica de moltes famílies. A això s’hi afegeix que els clients consideren que estes promocions “només fomenten el consumisme” i “no creuen que es tracte de descomptes reals”, a més d’assegurar que no necessiten adquirir cap article, segons les dades de l’enquesta.

Pel que fa al pressupost que tenen previst destinar a l’adquisició dels productes durant el “divendres negre”, el 53% dels valencians revela que no hi destinarà més de 100 euros; un 17,6%, entre 100 i 150 euros; un 5,9% entre 150 i 200 euros; i un 23,5% més de 200 euros. Este pressupost anirà destinat especialment a l’adquisició d’articles de roba i calçat, seguit de tecnologia, perfumeria i cosmètica i electrodomèstics.

No obstant això, només el 40% dels consumidors de la Comunitat afirmen que ja té decidit adquirir algun article durant el Black Friday, davant del 38,1% que no comprarà cap producte i el 21,7% que encara està indecís. Entre els que ja tenen fitxat algun article ho faran per aprofitar els descomptes i promocions, avançar la compra dels regals per Nadal i adquirir articles que “realment” es necessiten.

Els menors de 40 anys gastaran més diners

Segons dades d’esta enquesta, no hi ha una preferència definida quant al tipus de comerç al qual acudiran a realitzar les compres, ja que s’evidencia un percentatge similar tant les compres al petit comerç com a grans superfícies i plataformes de comerç electrònic. Així mateix, els valencians compraran en la mateixa mesura online que en botiga física.

Per edats, els valencians entre 25 i 40 anys són els que declaren que gastaren més diners a la compra de productes durant esta campanya, un 25% més que la mitjana. En canvi, els més grans de 60 anys són els que menys pressupost destinaran a l’adquisició d’articles durant estes setmanes.

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, recorda als consumidors que és important comparar preus abans per conéixer realment el percentatge d’estalvi, informar-se sobre les devolucions i no deixar-se portar per la compra compulsiva, ja que hi ha estalvi per al consumidor quan realment trobem el producte que necessitem a un preu millor.

Igualment, destaca als consumidors la importància de dur a terme un consum responsable i sostenible, i que, davant de qualsevol problema, acudir a les associacions de consumidors per realitzar la corresponent reclamació.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies