‘Valencians al món’ visita Houston, la capital mundial de la medicina

Hui a les 22:00 h, en À Punt, ‘Valencians al món’ descobreix els secrets d’una de les ciutats més modernes dels Estats Units. El reporter Lluís Liñana visita Houston i mostra la seua barreja de modernitat (lligada a les plantes petrolieres) i tradició (vinculada a la vida texana).


Rebre les notícies de València Diari

Sara, d’Onil (Alcoià), i Ana, de Castelló de la Plana

Sara, d’Onil (Alcoià), i Ana, de Castelló de la Plana / ‘Valencians al món’

Són mestres i viuen a Houston des de fa un any. Amb elles visitaran el monument a la Batalla de San Jacinto, decisiva en la independència de Texas, el barri artístic i bohemi de la ciutat, i Kemah, una famosa zona costanera i d’esbarjo.

José, de Calp (Marina Alta)

José, de Calp (Marina Alta) / ‘Valencians al món’

Fa 6 anys que viu a Houston. Amb aquest enginyer químic aniran a practicar a un camp de tir, una activitat molt habitual a Texas. També amb ell parlaran de les plantes petroquímiques i visitaran el NASA Space Center.

Mónica, d’Artana (Plana Baixa)

Mónica, d’Artana (Plana Baixa) / ‘Valencians al món’

Fa 7 anys que es va traslladar a Houston. Amb aquesta coach visitaran The Woodlands, una típica zona residencial americana, ens vestiran amb la indumentària tradicional texana i tastaran la torrada de carn més famosa de la regió.

Mónica, de València

Mónica, de València / ‘Valencians al món’

El Texas Medical Center és el complex sanitari més gran del món i el lloc de faena, que fa ja 6 anys que viu a Houston. Amb ella parlaran, com no podia ser d’una altra manera, de la salut als Estats Units. Mónica presentarà el seu marit, Félix, d’Alaquàs (Horta Sud), que també treballa a esta ciutat sanitària.

Sofia es va traslladar a Houston per amor

Sofia es va traslladar a Houston per amor / ‘Valencians al món’

Amb aquesta valenciana que fa 10 anys que viu a Texas visitaran un ranxo de cavalls regentat pel seu marit. Allà muntaran a cavall, prepararem la nostra clàssica paella i assistirem a una festa country.

Houston

Houston és una ciutat diversa i internacional gràcies a moltes de les institucions acadèmiques i a les nombroses indústries de renom.

A la ciutat es parlen més de 90 idiomes. Houston, a més, té una de les poblacions més joves del país degut, en part, a l’afluència d’immigrants mexicans. La ciutat és la tercera comunitat hispana més gran dels Estats Units.

‘Valencians al món’ s’ha adaptat als temps de la covid tot respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies