‘Valencians al món’ viatja fins a Panamà, un país estratègic de l’Amèrica Central

Hui, a les 22:00 h, en À Punt, ‘Valencians al món‘ viatjarà fins a Panamà amb el reporter Enrique Tena. El país és famós pel seu canal, una via de navegació que connecta l’Atlàntic i el Pacífic i que té un impacte significatiu en el comerç mundial.


Rebre les notícies de València Diari

Panamà té una economia basada en el comerç, els serveis financers i el turisme, i una cultura i una natura ben diverses, platges, selves tropicals i una mescla d’influències indígenes, espanyoles i afroantillanes.

Sandra Román de València

Sandra Román, veïna de València, fa huit anys que viu a Panamà. Començaran el viatge amb ella, sobrevolant Panamà en helicòpter. Després, es traslladaran fins a Portobelo. Allí agafaran una llanxa per a visitar dues platges: la platja de Huertas i la platja Blanca. Tornaran a Portobelo, on ens acomiadaran d’ella mentre prenem una pinya colada.

Javier Lorente de València

Javier Lorente de València / ‘Valencians al món’ / À Punt

Javier Lorente, també de València, fa quatre mesos que viu a Panamà. Javier es citarà en sa casa per a dirigirse directament cap a la Cinta Costera. Més tard visitaran el mercat del marisc i dinaran al restaurant El Cevichón. En acabar, a Poin Panamà, es tiraran en tirolina, a més 153 metres d’altura. Acabaran sopant al restaurant Flow Sabroso.

Maria Martí de València

Maria Martí de València / ‘Valencians al món’ / À Punt

Maria Martí, natural de València, viu a Panamà des de fa tres mesos. Quedaran amb ella al centre històric de la capital i, en un carrer es beuran un raspado, un refresc de diversos sabors sobre gel picat que sol portar una capa de llet condensada per damunt. Més tard veuran la catedral de Panamà i visitaran el Biomuseo, un museu que conta la història de la formació de l’istme de Panamà i com aquest va canviar el rumb de la biodiversitat de la Terra.

Toni Núñez de Gandía

Toni Núñez, veí de Gandia (Safor), fa vint anys que viu a Panamà. Es dedica a la gastronomia i regenta A Banda, un restaurant especialitzat en paelles i plats espanyols. El visitaran i, una vegada allí, tindran l’oportunitat de tastar un deliciós arròs al forn fet per ell mateix. Finalment passejaran per l’àrea bancària de la ciutat.

Javier Mañas de Castelló de la Plana

Javier Mañas, de Castelló de la Plana, viu a Panamà des de fa 22 anys. Es trobaran amb ell al col·legi Nuestra Señora de Fátima, situat al barri d’El Chorrillo. Javier es ensenyarà com és el dia a dia d’un col·legi d’allí. Acabaran fent una visita al Ministeri de Cultura, on es ensenyarà com es fa un barret panameny o panamà autèntic.

Per altra banda, i després de deixar Javier, tindran l’oportunitat, també de veure el canal de Panamà de prop gràcies a Edwin Miranda, un guia que es acompanyarà pel que serà una experiència inoblidable, en què recorreran aquesta meravellosa i faraònica obra de l’enginyeria.

L’estreta relació històrica i cultural entre Panamà i Espanya

Panamà fou part de l’imperi espanyol des del segle XVI fins a l’any 1821, data de la independència. La influència espanyola es reflecteix en l’idioma, l’arquitectura colonial i moltes de les tradicions de Panamà. Hi ha, a més a més, una gran presència d’espanyols i descendents d’espanyols en la població panamenya.

Actualment, tots dos països mantenen bones relacions diplomàtiques i una cooperació continuada en diversos àmbits, com ara el turisme, el comerç o la col·laboració acadèmica.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies