‘Valencians al món’ viatja a Tolosa de Llenguadoc, la capital europea de l’aeronàutica

Hui, 29 de març, a les 22:00 h, en À Punt, amb ‘Valencians al món’, descobriran els indrets de la capital europea de l’aeronàutica. En aquest programa, el reporter Enrique Tena mostrarà els secrets de la quarta ciutat més poblada de França, que és també la tercera ciutat més turística de tot el país.


Rebre les notícies de València Diari

Carlos Alcole d’Alacant

Carlos Alcolea d’Alacant / ‘Valencians al món’ / À Punt

Carlos Alcolea, d’Alacant, treballa en una consultora aeronàutica. Fa tres anys i mig que viu a Tolosa. Amb ell faran un passeig amb avioneta i passeja-rem pel centre històric de la ciutat.

‘Valencians al món’ / À Punt

La gravació coincideix amb el seu aniversari, així que acabaran celebrant-lo a sa casa amb els amics.

Noelia Dorado d’Aiora

Noèlia Dorado d’Aiora/ ‘Valencians al món’ / À Punt

Noelia Dorado és veïna d’Aiora i fa deu anys que viu a Tolosa. Noelia treballa en un forn i els convidarà a menjar un croissant, el símbol per ex-cel·lència de la cuina francesa.

Pablo i Azahara d’Alcoi

Pablo i Azahara d’Alcoi / ‘Valencians al món’ / À Punt

Pablo i Azahara són un matrimoni d’Alcoi i fa quatre anys i mig que viuen amb el seu fill a Tolosa. Ell és enginyer de programari i ella s’ha reinventat i ara es dedica a la conscienciació dels bons hàbits en l’alimentació.

Amb Pablo, faran parapent i visitaran el museu Aeroscopia i, amb Azahara, cuinaran uns dònuts de poma. Finalment, eixiran a passejar amb ells i el seu fill pel centre històric de la ciutat.

‘Valencians al món’ / À Punt

Elena Navarro de Dénia

Elena Navarro de Dénia / ‘Valencians al món’ / À Punt

Elena Navarro és veïna de Dénia. Fa tres anys que viu a Tolosa i cinc a França. És responsable de qualitat en una empresa mèdica i amb ella visitaran la basílica de Sant Serni i la tomba de sant Tomàs d’Aquino. En acabant, menjaran al restaurant de la seua parella, on cuinaran un plat francés típic.

Alba Paz de Benimaclet

Alba Paz de Benimalclet / ‘Valencians al món’ / À Punt

Alba Paz, de Benimaclet, fa tretze anys que viu a Tolosa. Actualment, és la codirectora del festival de cinema Cinespaña+Portugal. Aquest festival es dedica a promoure el cinema espanyol a França i, enguany, se’n celebra la 28a edició.

Carlos López de Quart de Poblet

Carlos López de Quart de Poblet / ‘Valencians al món’ / À Punt

Per acabar, coneixeran Carlos López, de Quart de Poblet. Carlos fa quatre anys i mig que viu a Tolosa. És enginyer aeroespacial i es va traslladar a viure a França per motius laborals. Quedaran amb ell a Le Jardin des Plantes i, després, visitaran el Museu d’Història Natural. Finalment, tindran una classe pràctica en un simulador d’avió per tal de conéixer com funciona per dins.

‘Valencians al món’ viatja a la Ciutat Rosa La ciutat de Tolosa de Llenguadoc també és coneguda com la Ciutat Rosa a causa de la pedra del mateix color que està present en molts dels seus edificis. La pedra rosa és una pedra calcària molt comuna al sud de França i s’ha utilitzat en la construcció de nombrosos edificis a Tolosa, com ara el Capi-toli, la catedral de Sant Esteve o el Palau de Justícia.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies