Llum verda als viatges de l’Imserso: podran començar a finals d’octubre

Els viatges que organitza l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) podran iniciar-se a la segona quinzena d’octubre.


Rebre les notícies de València Diari

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC), que depén del Ministeri d’Hisenda, ha rebutjat els recursos presentats a la licitació pels grups turístics que no van resultar adjudicataris, segons indica el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, en un concurs que es va adjudicar Avoris, que forma part del grup Barceló.

L’Imserso confia “que els usuaris i usuàries dels viatges al nostre país puguen estar començant esta temporada de Turisme Social amb normalitat”, apunta. Per això, aprofundeix, “treballa perquè estiga tot llest per a les dates marcades usualment al calendari, durant la segona quinzena d’octubre“.

Després del rebuig dels recursos pel TACRC, els següents passos que ha de fer l’Imserso seran, primer, la signatura del contracte amb Avoris i després, l’enviament de les cartes d’acreditació a les persones usuàries dels viatges.

Els viatges de Tursimo Social comptaran este any amb quasi 900.000 places (886.269, 70.000 més que la temporada anterior), que es divideixen en tres lots443.887 places per a viatges de costa peninsular30.039 places de costa insular y 212.343 places de turisme d’escapada (amb circuits culturals, de naturalesa o de visita de capitals de província), segons ha informat el Ministeri en un comunicat este matí.

El mes de març passat l’Imserso va anunciar una nova oferta de licitació dels viatges de Turisme Social. Per a l’entitat, “era una prioritat adaptar els viatges a les preferències expressades per les persones usuàries, a les quals està destinat este programa. Així, s’han modificat els criteris d’adjudicació, i s’ha primat la qualitat de l’oferta, s’han augmentat les places, incloent-hi les places individuals, s’han incorporat noves rutes culturals i de naturalesa. De la mateixa manera i, per primera vegada, els circuits d’interior s’han estés a totes les capitals de província del país”, van concloure des del Ministeri.

A prop d’un milió de cartes

Estes cartes contenen la informació que necessiten els pensionistes per posteriorment reservar el viatge”, indica el Ministeri. “Després d’estos passos, començarà la comercialització per part de les agències autoritzades per poder començar a la temporada de viatges”.

A més, el programa de l’Imserso d’este any cercava un replantejament. No només combatre l’envelliment actiu de la gent gran, també incidir “de manera determinant en un altre fenomen sobri el qual treballa este Institut, per trobar-se dins de l’àmbit dels plans de serveis socials estatals: la solitud no desitjada”, segons recollien els plecs del concurs.

Nuria Montes valora la reactivació dels viatges de l’Imserso

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat la reactivació del programa de l’Imserso, després de conéixer este dimarts que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC), dependent del Ministeri d’Hisenda, haja desestimat els recursos presentats a la licitació.

D’esta manera, les preparacions dels viatges arrancaran les pròximes setmanes per al començament de la temporada 2023-2024. Sobre això, la titular de Turisme ha assenyalat, per una banda, que, “el fet que s’haja alçat la suspensió del programa de l’Imserso farà que el turisme de temporada baixa vinga com més prompte millor a la Comunitat Valenciana“.

Però, per altra banda, Montes ha manifestat la seua sorpresa per la “celeritat” de la resolució del recurs, “per a unes coses són tremendament lents i tardans a prendre decisions, i no obstant, per analitzar els recursos per a les empreses que no han estat concessionàries, s’han afanyat tantíssima pressa”, ha argumentat.

De tota manera, la responsable de la política turística del Consell creu que “l’Imserso ha perdut una oportunitat per dissenyar un programa que siga econòmicament sostenible, i en què els empresaris puguen participar sense incórrer en pèrdues”. De la mateixa manera, Montes confia que “este 2023 siga l’últim any amb esta formulació i, de cara al pròxim any, es produïsca la veritable revolució del programa Imserso”.

Un programa, que des de la Generalitat Valenciana “es continuarà donant suport a través d’una línia d’ajuts als empresaris turístics”, ha reiterat la Consellera.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies