Van anar a esmorzar a un restaurant a la platja i un detall del tiquet els va espantar

Compartir:

Tiquet |Facebook El Sol de Tijuana

Un grup de persones dels Estats Units es trobava de vacances a les platges de Tijuana, Mèxic. Allí, els turistes van decidir eixir a esmorzar i, després de finalitzar el menjar, es van sorprendre en veure un detall en el tiquet del restaurant. En fer el reclam, lluny d’obtenir una resposta satisfactòria per part dels mossos, l’explicació els va omplir d’indignació.

Es cremaren i no pel sol

Després de passar unes hores sobre la sorra, baix el sol radiant i amb la brisa de la mar, els visitants arribats de Sant Diego van decidir interrompre el seu dia de platja per a menjar alguna cosa. Prop de la costa, van triar fer-ho en Vista Bella Terrassa a la Mar.

Un menú normal

En el local situat sobre l’avinguda Del Pacífic de Tijuana, els comensals van ordenar entrades, plats principals i begudes. Més enllà d’haver gaudit de les menges de la gastronomia mexicana i d’haver acompanyat el menú amb glops típics, al moment de demanar el compte es van emportar una gran desil·lusió.

El compte de Facebook del diari El Sol de Tijuana va publicar una foto d’un dels comensals identificat com Mario Chacón. Entre els sis gots de tequila, una ensalada, una beguda sabor cola, una cervesa, una porció d’aneguetes de pollastre i dos plats amb fruits de mar en total els van cobrar 6578,50 pesos mexicans, uns 346 dòlars.

Revisaran el tiquet

No segurs de si la suma que els estaven cobrant era el correcte, van decidir revisar el detall i van detectar així que 1003,50 pesos mexicans -al voltant de 52 dòlars– corresponien al càrrec de servei, un 18% del consum total segons indica el rebut.

Tiquet | Facebook El Sol de Tijuana

“Ací és així”

Sorpresos, van demanar explicacions entorn del concepte de la propina i van preguntar per què havien agregat este càrrec sense avisar-los amb anticipació. Però el que més va indignar als comensals va ser la resposta contundent que van rebre: “Ací és així“.

La publicació en la pàgina de Facebook del mitjà mexicà va despertar tota mena de reaccions. Algunes persones es van mostrar ofuscades i van remarcar que el restaurant degué haver-los informat amb antelació que els cobrarien este valor: d’esta manera, els comensals podrien haver decidit si quedar-se o triar un altre lloc on esmorzar. Uns altres, no obstant això, es van solidaritzar amb els empleats i van assenyalar que la propina moltes vegades sol ser un complement necessari del magre sou dels qui treballen en esta mena d’establiments gastronòmics.

Tota classe de comentaris

“A això no se’n diu propina, se’n diu abús”, va opinar un usuari. “Està bé que els comerços vulguen viure del turisme, però no d’un sol turista“, va acordar un altre. Per contra, una dona va deixar un fort comentari contra els clients: “Perquè que pollosos es van veure queixant-se quan en USA si són més de set persones en una taula saps que qualsevol restaurant et cobrarà el 18% de propina t’agrade o no, volen venir a Mèxic i no pagar“.

EL MÉS LLEGIT

La tragèdia de Melilla suma morts mentre es frustra un altre intent a Ceuta

El Marroc prepara l'enterrament dels migrants morts a Melilla sense autòpsia ni investigació

Menys calor, més núvols i ruixats per començar la setmana

L'inici de la setmana ens portarà més núvols, algun ruixat i les temperatures encara podrien baixar un pèl més

Els solters majors de 50 són més oberts de ment

El 37% dels solters sènior els agrada la forma en què el seu cos canvia amb el pas del temps

Les mascotes alimentades amb menjar casolà tenen el doble de probabilitats de ser obeses

El risc de patir un excés de pes està directament relacionat amb els hàbits de vida i la relació afectiva entre la mascota i el seu cuidador