Felip VI signa els indults i la ultradreta li posa un malnom insultant

Set anys de Felip VI com a rei d'Espanya
Set anys de Felip VI com a rei d'Espanya

El trending topic #FelpudoVI, malnom amb el qual comptes de Twitter afins a l’extrema dreta han denominat al rei Felip VI després de la signatura dels indults als presos del procés, ha polaritzat la conversa en la xarxa social. La metxa la va prendre Isabel Díaz Ayuso amb les seues declaracions en Colón acusant a Pedro Sánchez de fer “còmplice” dels indults al monarca: “Què farà el rei d’Espanya a partir d’ara? Signarà estos indults? Li faran còmplice d’això?”.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres del dimarts en el qual es va aprovar la mesura de gràcia, la portaveu del GovernMaría Jesús Montero, va deixar clar que Felip VIno té intervenció política” en este assumpte. Però no sembla que estes explicacions hagen convençut als comptes ultres, que ataquen ara a la monarquia armats de memes.

<

>

<

>

<

>

<

>

<

>

Els indults han generat gran discrepància

Els indults als 9 líders independentistes condemnats ha generat gran discrepància política entre els partits de l’oposició, especialment entre el PP i Vox, que han carregat durament contra el Govern per concedir-los i els acusen de “trair” a Espanya i al Parlament.

Fora de debat

El rei Felip VI s’havia mantingut fora del debat, perquè com en qualsevol indult o llei que s’aprove, la Constitució contempla que el seu paper es limite únicament a la ratificació, és a dir, a signar les lleis. El monarca, donada la seua posició i tal com figura en la Carta Magna, no pot expressar una opinió o preferència política, i el seu paper es limita a sancionar les lleis parlamentàries com a acte degut, sense dret a veto.

Els indults als independentistes han cobrat especial rellevància donada la seua transcendència política, però com en qualsevol altre indult, el monarca ha de sancionar la llei. Un aspecte que ara sembla que a molts no els ha agradat i s’ha viralitzat en xarxes socials el malnom de ‘Felpudo VI‘ per a criticar que el rei haja signat els indults.

Diferents teories sobre l’origen del curiós malnom

En Twitter s’ha convertit en tendència nacional i es comenta que el malnom ha arribat a través de l’empipament de l’extrema dreta, uns altres acusen directament a Isabel Díaz Ayuso per posar al monarca en el focus de la polèmica amb les seues controvertides paraules i també hi ha qui assenyala que tot és una faula i part de l’esquerra.

En qualsevol cas, “Felpudo VI” s’ha tornat viral i ja és Trending Topic nacional aconseguint la segona posició en tendències de Twitter a Espanya:

<

>

<

>

 

<

>

<

>

<

>

<

>