Una hamburguesa amb sabor de paella, per a acostar als joves els Premis Rei Jaume I de Ciència

Compartir:

La iniciativa cerca acostar a les generacions més joves a aquests prestigiosos guardons científics i d'emprenedoria des d'un lloc i un llenguatge gastronòmic que els siga familiar

Acostar a les generacions més joves el significat dels Premis Rei Jaume I, especialment els guardons a la ciència i l’emprenedoria, és l’objectiu que pretén una iniciativa de màrqueting gastronòmic amb sabor de difusió científica de guardons autòctons.

Es tracta, d’algú manera, de conjuminar i valencianitzar mitjançant un maridatge o fusió, la qual cosa suposen la mescla de sabors amb l’experiència cultural-gastronòmica de familiaritzar-se amb una cosa desconeguda unint descobriment del mateix, però alié i sabor.

De fet, la frase “Prendré el menú ‘Jaume’s” vol convertir-se en el que habitualment pronuncien els qui travessen la porta d’una hamburgueseria del centre del València que, amb un aspecte de biblioteca d’universitat, on els seus plats porten el nom personatges de ficció de pel·lícules i sèries juvenils i que ara faran reflexionar sobre què seran els ‘Jaume’s’.

És la fórmula que han trobat la Fundació Premis Rei Jaume I i la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats per a aconseguir que els premis que atorguen, els Premis Rei Jaume I de ciència i emprenedoria, s’acosten a les generacions més joves.

Els busquen en els seus llocs de trobada i oci per a descobrir-los els guardons que s’entregaran el 25 de novembre en la Llotja de la Seda de València per a reconéixer el treball de sis científics i emprenedors espanyols.

La curiositat es despertarà a través d’aquest menú de la cadena Hundred el protagonista de la qual és una hamburguesa de pit de pollastre arrebossat marinat en romer, safrà, pebre roig i cítrics i que conté els ingredients d’una paella (hummus de garrofó, carxofetes fumades i fregides, bajoqueta cuita i tempuritzada i sofregit de tomaca del Perelló amb all i romer).

L’objectiu és difondre els premis i on menys es coneixen és entre la joventut, que són els que ixen a prendre alguna cosa. En un lloc amb presència de famosos, per què no anaven a estar entre ells els investigadors?”, es va preguntar el president de la Fundació Premis Rei Jaume I, Javier Quesada.

Els nostres premiats també són celebrities i aquesta és una manera d’impactar en la família i la joventut, que entenguen que les seues vides dependran, més del que pensen, de la ciència i la investigació. D’aquestes persones que mereixen el seu propi menú”, hi ha va afegir.

Premis Rei Jaume I

L’acte de lliurament dels guardons Premis Rei Jaume I és un dels esdeveniments socials més significatius de la Comunitat Valenciana i se celebra a la ciutat davant una àmplia representació de la societat civil i política valenciana.

Una vegada superada l’alerta sanitària, enguany l’acte tornarà a comptar amb l’habitual aforament d’edicions anteriors a la pandèmia i serà 100% presencial.

Premiats

  • Jesús María Sanz Serna, en la categoria d’Investigació Bàsica
  • Marta Reynal-Querol, en Economia
  • Antonio M. de Lacy Fortuny, en Investigació Mèdica
  • Emilio Chuvieco Saliner, en Protecció del Medi Ambient
  • Montserrat Calleja Gómez, en Noves Tecnologies
  • Ángela Pérez Pérez, en el premi a l’Emprenedor

Cal recordar que els Premis Rei Jaume I d’àmbit nacional, es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya.

Els candidats han de ser nominats per terceres persones i hauran d’acreditar les seues qualitats. Existeixen en l’actualitat sis guardons, cadascun d’ells dotat amb 100 mil euros i una medalla d’or.

Es reconeixen com els premis de major prestigi per a l’activitat realitzada a Espanya i és un dels més ben remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l’import del premi a la investigació i l’emprenedoria a Espanya.

EL MÉS LLEGIT

Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del Govern ha anunciat hui que dissol les Corts Generals i convoca les eleccions generals per al 23 de juliol.

Mazón s’alça amb la Generalitat, però necessitarà Vox per governar

El Partit Popular aconsegueix doblegar els resultats dels comicis de 2019 i arrabassar al Botànic el Consell després de huit anys al capdavant

Català recupera l’Alcaldia de València

El Partit Popular ha guanyat les eleccions a la capital del Túria amb 13 regidors, però serà necessari els 4 regidors de Vox per governar el cap i casal

Eleccions Municipals 2023: Com consultar els resultats del 28 de maig

Descobreix els resultats de les eleccions municipals 2023. Guia per verificar els resultats oficials i entendre el seu impacte en la teva vida quotidiana.