Un home rep una factura telefònica de 19.500 euros després d’enviar 100.000 SMS per un error

Compartir:

Què passa quan pagues de factura de mòbil uns 19 euros i de sobte té ve una factura de 19.500 euros sense tu haver fet res? Açò mateix li va passar a un home quan la seua companyia telefònica va intentar cobrar a un client de Múrcia una factura mensual de quasi 19.500 euros, que finalment va anul·lar després de les reclamacions d’una organització de consumidors, a causa de l’enviament automàtic de més de 100.000 missatges SMS en este període de temps.

Responsabilitat de l’empresa telefònica

La situació no va ser causada pel titular de la línia sinó que es va generar per una fallada en els processos d’enviament d’estos missatges, que s’enviaven automàticament cada segon, per la qual cosa era absolutament impossible que una persona pogués fer esta operació en estos períodes de temps.

La sorpresa del titular de la línia

El client d’esta companyia, que no ha volgut que es publique la seua identitat, ha assenyalat que va obrir el sobre amb la factura, corresponent al consum d’agost de 2020, en el seu lloc de treball, pensant inicialment que la quantitat era de poc més de 19 euros, quan el consum mitjà era de 70 euros.

En veure la factura va sofrir un mareig

L’home de Múrcia va haver de mirar vàries vegades per assegurar-se que la quantitat que veia era la que vertaderament marcava i no és d’estranyar que s’espantara en veure que la factura corresponent a agost era “altíssima” i es va cerciorar que la quantitat s’elevava fins als 19.484,60 euros, la qual cosa li va provocar un mareig i que els seus companys d’empresa es preocuparen pel seu estat de salut.

Es va enfadar molt amb la companyia

Este client ha apuntat que es va enutjar amb esta situació, màximament quan havia estat litigant contra una entitat bancària durant deu anys en els tribunals, guanyant la seua demanda en el Tribunal Suprem, on va presentar un recurs després d’haver perdut en primera i segona instància.

El càrrec no li arribà al seu compte habitual

El client també ha explicat que li va arribar el càrrec, però no al seu compte bancari usual, on no tenia este saldo, sinó a una altra que sí que tenia esta quantitat, però la numeració de la qual no havia autoritzat ni facilitat a la companyia telefònica (Vodafone).

La companyia anava a iniciar una demanda judicial contra el client

Per això, l’home es va posar en contacte amb l’associació La Defensa del Consumidor, de la qual la seua esposa és sòcia, després d’haver estat desoïdes les seues dos primeres reclamacions per l’operadora, que li va tallar la línia i li va comunicar la seua intenció d’incloure-li en el llistat de morosos i iniciar una demanda judicial.

L’associació La Defensa del Consumidor el va ajudar

Finalment, el servei de mediació d’esta associació, després de la “teranyina indesxifrable de pilotejos d’un departament a un altre” de la companyia, va localitzar a una directiva baix la pressió de la denúncia judicial.

Expedient de recuperació

Fruit d’estes gestions, l’operadora va obrir un expedient de recuperació de línia, que ja estava suspesa al soci de l’associació, en tant es prolongués la resolució del cas.

Resolució

Finalment, el conflicte va quedar resolt quan la companyia va assumir l’error en l’enviament automàtic de més de 100.000 missatges SMS sense que el client hagués activat el seu enviament.

EL MÉS LLEGIT

Mor Paco Rabanne: el dissenyador que va vestir les estreles de metall

Va nàixer en 1934 al País Basc i tenia cinc anys quan van afusellar al seu pare i va fugir amb la seua mare a França

El Consell declara 2023 com a Any Nino Bravo

Es crea la comissió que aprovarà el programa general dels actes commemoratius pel cinquantenari de la mort del cantant valencià d'Aielo de Malferit

El Palauet de Monforte acollirà les cerimònies de benvinguda als nounats de València

La celebració d'estes cerimònies civils no implicarà el pagament de cap taxa, atés que no constituïxen actes administratius

L’atur puja al gener a la Comunitat Valenciana a 6.776 persones

L'augment, així i tot, és per davall de la mitjana estatal, que és del 2,49%
CatalanSpanish