El ‘lapsus imperdonable’ de Pedro Sánchez en el Congrés

Compartir:

"Ha sigut un lapsus imperdonable", ha agregat el president del Govern entre riures i amb les riallades de la seua bancada de fons

Un “lapsus imperdonable” i molts nervis. Així ha arrancat una jornada vital per al Govern en el Congrés. Pedro Sánchez, ha respost a les preguntes del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, sobre el presumpte espionatge a líders independentistes.

El diputat i portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha utilitzat el seu torn de pregunta al Govern per a fer una pregunta a Pedro Sánchez sobre els espionatges a polítics independentistes bascos i catalans relacionats amb el cas Pegasus.

Va el Govern a investigar l’espionatge a activistes, periodistes, advocats i polítics catalans i bascos? Pregunte si s’investigarà, no si n’hi ha hagut”, ha dit Rufián, abans de dirigir-se directament a Santiago Abascal i dir-li que “Putin és un carnisser”.

Moltes gràcies senyora presidenta -de la Mesa del Congrés, Meritxell Batet-, moltes gràcies senyor Abascal… o més ben dit, senyor Rufián. Disculpe’m, disculpe’m“, s’ha afanyat a dir Sánchez davant un Rufià somrient i mostrava les seues mans juntes en senyal de disculpes.

Ha sigut un lapsus imperdonable“, ha agregat el president del Govern entre riures i amb les riallades de la seua bancada de fons. “Hi ha lapsus, senyoria, imperdonables, i aquest ho és, senyor Rufián“, ha insistit el president del Govern.

Senyor president, que m’espien val, però que em cride Abascal ja em fot“, li ha respost amb ironia Rufián, que precisament ha preguntat si el Govern pensa investigar el cas de suposat espionatge a polítics independentistes.

El cas Pegasus ha obert una bretxa en la relació amb un dels socis de l’Executiu vital per a tirar avant diferents iniciatives i lleis. Sánchez ha defensat la “voluntat d’esclarir els fets amb transparència i objectivitat” i s’ha referit a la senda del diàleg que el Govern ha mantingut amb el Govern per a tancar les crisis passades obertes durant l’etapa anterior del Partit Popular.

Pedro Sánchez recrimina a Santiago Abascal el seu postureig

“Encara és a temps de triar entre els que volen afeblir l’Estat (…) i els qui volen enfortir-ho“, ha conclòs Gamarra. En la següent pregunta, el president del Govern ha acusat el líder de Vox, Santiago Abascal, d’actuar per “pur postureig” i ha criticat que no haja donat suport a mesures com la revaloració de les pensions o els ERTO.

Veure-li a vosté parlar de postureig té tela“, li ha contestat Abascal, que ha culpat a Sánchez d’arruïnar als espanyols amb les seues “polítiques suïcides” i ha deixat clar el seu rebuig a la convalidació demà del reial decret amb les mesures davant l’impacte de la guerra d’Ucraïna

EL MÉS LLEGIT

Detingut per matar al seu cap quan el va sorprendre robant en el seu domicili a Xàbia

El nonagenari li va descobrir quan el detingut robava en la seua propietat: ell va reaccionar atacant-li amb una arma blanca

Investiguen una violació grupal a una xiqueta de dotze anys a Burjassot

Una amiga de la víctima també va patir una agressió sexual per part d'un jove en una casa abandonada

Un camió del fem explota en ple centre de València

El vehicle, del servei municipal de recollida de residus, s'ha incendiat als voltants de la plaça de Sant Agustí i ha provocat una bola de foc

‘Valencians al món’ visita la capital mundial de l’entreteniment: Las Vegas

Famosa pels seus casinos i pels casaments ràpids, À Punt viatja a l’anomenada ‘Ciutat del pecat’.