El ‘lapsus imperdonable’ de Pedro Sánchez en el Congrés

Compartir:

"Ha sigut un lapsus imperdonable", ha agregat el president del Govern entre riures i amb les riallades de la seua bancada de fons

Un “lapsus imperdonable” i molts nervis. Així ha arrancat una jornada vital per al Govern en el Congrés. Pedro Sánchez, ha respost a les preguntes del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, sobre el presumpte espionatge a líders independentistes.

El diputat i portaveu d’ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha utilitzat el seu torn de pregunta al Govern per a fer una pregunta a Pedro Sánchez sobre els espionatges a polítics independentistes bascos i catalans relacionats amb el cas Pegasus.

Va el Govern a investigar l’espionatge a activistes, periodistes, advocats i polítics catalans i bascos? Pregunte si s’investigarà, no si n’hi ha hagut”, ha dit Rufián, abans de dirigir-se directament a Santiago Abascal i dir-li que “Putin és un carnisser”.

Moltes gràcies senyora presidenta -de la Mesa del Congrés, Meritxell Batet-, moltes gràcies senyor Abascal… o més ben dit, senyor Rufián. Disculpe’m, disculpe’m“, s’ha afanyat a dir Sánchez davant un Rufià somrient i mostrava les seues mans juntes en senyal de disculpes.

Ha sigut un lapsus imperdonable“, ha agregat el president del Govern entre riures i amb les riallades de la seua bancada de fons. “Hi ha lapsus, senyoria, imperdonables, i aquest ho és, senyor Rufián“, ha insistit el president del Govern.

Senyor president, que m’espien val, però que em cride Abascal ja em fot“, li ha respost amb ironia Rufián, que precisament ha preguntat si el Govern pensa investigar el cas de suposat espionatge a polítics independentistes.

El cas Pegasus ha obert una bretxa en la relació amb un dels socis de l’Executiu vital per a tirar avant diferents iniciatives i lleis. Sánchez ha defensat la “voluntat d’esclarir els fets amb transparència i objectivitat” i s’ha referit a la senda del diàleg que el Govern ha mantingut amb el Govern per a tancar les crisis passades obertes durant l’etapa anterior del Partit Popular.

Pedro Sánchez recrimina a Santiago Abascal el seu postureig

“Encara és a temps de triar entre els que volen afeblir l’Estat (…) i els qui volen enfortir-ho“, ha conclòs Gamarra. En la següent pregunta, el president del Govern ha acusat el líder de Vox, Santiago Abascal, d’actuar per “pur postureig” i ha criticat que no haja donat suport a mesures com la revaloració de les pensions o els ERTO.

Veure-li a vosté parlar de postureig té tela“, li ha contestat Abascal, que ha culpat a Sánchez d’arruïnar als espanyols amb les seues “polítiques suïcides” i ha deixat clar el seu rebuig a la convalidació demà del reial decret amb les mesures davant l’impacte de la guerra d’Ucraïna

EL MÉS LLEGIT

Processen per violència masclista David Leo, l’Estudiant de ‘El cazador’, i guanyador de ‘Pasapalabra’

Encara que l'enregistrament està acabat, fonts de la televisió pública asseguren que RTVE sospesa no emetre els programes ja gravats

Coneix ací com registrar-se per demanar els descomptes de fins al 90% en viatges per a joves

Els descomptes s'apliquen a bitllets senzills i d'anada i tornada per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023 per Espanya i Europa

El suïcidi és la quarta causa de morts entre joves de 15 a 19 anys a Espanya

Psicòlegs reunits este a València adverteixen que s'han multiplicat gairebé per 20 les consultes en els darrers 12 anys

Al Pacino, de 83 anys, anuncia que serà pare per quarta vegada amb la seua parella de 29

L'actor estatunidenc Al Pacino es convertirà en pare per quarta vegada als 83 anys al costat de la seua parella Noor Alfallah, de 29....