Acudeix al metge pensant que té coronavirus i li diagnostiquen càncer de pulmó

Compartir:

Alguns dels símptomes del càncer de pulmó són tos, dolor de pit i cansament

Al Canadà, un jove de 30 anys va confondre diversos símptomes que patia amb una infecció de coronavirus. La sorpresa va arribar quan va ser al metge a confirmar la seua malaltia i els metges li van diagnosticar que patia càncer de pulmó.

El jove, anomenat Jordan Turko, va començar amb veu ronca i dolor a l’esquena. Pel que sembla el dolor cada vegada anava a més, específicament en la zona lumbar.

A causa dels símptomes que estava tenint, el jove va creure que podria tractar-se de coronavirus i que els símptomes s’anirien tard o d’hora, però al no donar-se el cas va decidir anar al metge on li van diagnosticar càncer de pulmó en etapa quatre.

El dolor lumbar era pel fet que a més del tumor al voltant de la seua artèria pulmonar, li estaven creixent diversos tumors al llarg de la seua columna vertebral.

Va confondre els seus símptomes de càncer de pulmó en estadi quatre amb coronavirus

Pensava que igual que li van aparéixer els símptomes s’anirien, però no obstant això, no va anar així. Davant la persistència dels dolors, va acudir a un centre hospitalari on li van confirmar el diagnòstic: càncer de pulmó en estadi quatre.

Aquest jove tenia un tumor al voltant de la seua artèria pulmonar i a més diversos tumors creixent al llarg de la seua columna vertebral. Un diagnòstic totalment inesperat per a ell: “Qui diria: ‘Oh, et fa mal l’esquena. Tens càncer de pulmó’?”.

Els metges creuen que el tumor de Jordan va començar a créixer al gener, encara que ell va ser diagnosticat el mes d’abril, segons recull Today.

Els símptomes més comuns del càncer de pulmó

Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC en anglés), els símptomes més comuns en pacients amb càncer de pulmó són la tos persistent, dolor de pit, sensació de cansament tot el temps o pèrdua de pes sense causa coneguda. A més, varia en funció dels pacients, però es pot patir altres repercussions com per exemple la veu ronca.

Aquest tipus de càncer sol aparéixer en persones majors de 65 anys. Només 1,4% dels càncers de pulmó ocorren en ciutadans per davall d’aqueixa edat.

Símptomes del càncer que podrien passar desapercebuts

La detecció precoç en el càncer és fonamental, ja que podem agafar la malaltia en un estadi molt primerenc, amb la consegüent probabilitat de curació. Alguns dels símptomes que no hem de passar per alt són:
 Cansament o esgotament extrem que no millora amb el descans.
 Pèrdua o pujada de pes sense raó aparent.
 Pèrdua d’apetit.
 Dolor abdominal, nàusees i vòmits.
 Inflamació o protuberàncies en qualsevol part del cos.
 Enduriment en qualsevol part del cos.
 Dolor sobtat que no desapareix.
 Canvis de la pell: pigues noves, textures escatoses, ulceració que no es cura amb facilitat, coloració diferent, etc.
 Tos o irritació de la gola que no desapareix.
 Sagnat inusual o amoratament sense raó aparent.
 Canvis en els hàbits intestinals, com a restrenyiment o diarrea freqüent. O algun canvi en l’aspecte de la femta.
 Febre o nits amb sudoracions.
 Dolors continuats de cap.
 Problemes d’audició o visió.
 Canvis en la boca, com a úlceres o nafres, sagnat, dolor i entumiment.

Tindre algun d’aquests símptomes no és significat que es patisca càncer, però no hauria d’ignorar-se. Caldria anar al metge i buscar ajuda, d’aquesta manera evitaríem que el problema puga anar a més, siga càncer o una altra malaltia.

EL MÉS LLEGIT

Tres anys i cinc mesos de presó per calar foc a la casa de la seua parella

Va espentar a la víctima i va destrossar televisors, telèfons, la cortina i el cristall del bany de l'habitatge

Detinguts dos menors més per les agressions sexuals a Burjassot

La Policia Nacional ha detingut a dos menors més per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual ocorreguda a Burjassot

Els contagis de covid es dupliquen i els morts es disparen en la Comunitat Valenciana

Sanitat ha notificat 8.789 nous positius i 18 nous morts per coronavirus

Es deixa oblidat la bossa després de ser sorpresa intentant robar en un comerç de Petrer

Va ser el propietari de l'establiment, situat en el barri de la Frontera, qui va donar avís a la Policia Local que va traslladar a les seues patrulles al lloc