Twitter pagarà més de 800 milions per enganyar inversors per dades falses

 

En novembre de 2014, Twitter va donar a conéixer que esperava aconseguir 550 milions d’usuaris actius mensuals en el mitjà termini i superar els 1.000 més endavant, en el llarg termini.

Però en 2019 la companyia va deixar d’informar sobre les xifres mensuals d’usuaris i en l’últim recompte de la primavera d’eixe mateix any, la xifra estava en els 330 milions d’usuaris actius mensuals. Hui dia, Twitter només informa sobre xifres diàries d’usuaris justificant que la mètrica d’usuaris actius mensuals s’ha convertit en una cosa irrellevant.

Un grup d’inversors va interposar una demanda en 2016 pel poc “realistes” que van resultar les estimacions
Així, set anys després de fixar la meta a curt termini en els 550 milions d’usuaris actius mensuals, la xifra no s’acosta a l’objectiu, per la qual cosa la xarxa social s’ha compromés a pagar 809,5 milions de dòlars a un grup d’inversors que havien interposat una demanda en 2016 pel poc “realistes” que van resultar les estimacions de Twitter.

 

Encara que l’empresa no reconeix amb este gest haver fet una mica malament, sí que ha volgut resoldre la polèmica amb una compensació econòmica que, en context, equival al 22% de tot el que va facturar la companyia en 2020. Twitter té previst abonar la xifra en un càrrec únic amb l’efectiu disponible en el quart trimestre de 2021.

D’esta manera, encara que en 2017 Twitter va reconéixer que havia estat exagerant els seus nombres d’usuaris mensuals per error -perquè incloïa dades d’una aplicació de tercers que no hauria d’haver tingut en compte- la demanda original que es va presentar en 2016 per part d’un grup d’inversors, finalment s’ha resolt en detriment de la companyia.

Va ser l’accionista de Twitter, Doris Shenwick, qui va liderar la demanda al·legant que els executius de Twitter “van fer declaracions públiques inexactes sabent estes mètriques i no van revelar informació interna sobre elles, la qual cosa va resultar en un preu unflat de les accions que va caure quan es va conéixer la veritat sobre la participació dels usuaris”.

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) ja va preguntar a l’empresa en 2015 si anava a proporcionar “mètriques alternatives” perquè els inversors pogueren entendre les dinàmiques d’ús de la plataforma i la seua correlació amb el negoci publicitari.

Però al juliol d’eixe mateix any les accions de Twitter van caure un -15% després que la companyia registrara el pitjor increment d’usuaris d’un trimestre per a un altre en tota la seua història i confirmara que només el 44% dels usuaris utilitzaven la xarxa social de manera habitual.

A conseqüència de la confirmació que Twitter pagarà 809,5 milions de dòlars al grup d’inversors que va demandar a la companyia en 2016, les accions de Twitter Inc. han caigut en les últimes hores un -2,43% en les operacions del NYSE.

ÚLTIMES NOTÍCIES