Vox tapa amb una bandera d’Espanya l’accent de València

El portaveu de Vox a l’Ajuntament de València, Juanma Bádenas, ha convocat este dimecres una roda de premsa a la sala municipal per abordar l’actualitat informativa de la ciutat i tornar a allargar la mà a l’alcaldessa de València, Maria José Catalá, per pactar un govern de coalició.


Rebre les notícies de València Diari

No obstant això, abans de començar les declaracions ha col·locat un adhesiu de la bandera d’Espanya sobre l’accent obert de ‘València’ a la serigrafia del logo oficial de l’Ajuntament de València que presideix la sala municipal. Este acte, que ha sorprés tots els presents, és per reivindicar l’ús del topònim en català després d’aprovar-se al ple municipal iniciar els tràmits per a la doble denominació bilingüe de la ciutat.

“Va col·locar la bandera d’Espanya perquè en l’últim ple es va aprovar el topònim en les dos llengües, l’espanyol, la llengua oficial de l’Estat, i el valencià autèntic. La primera és en espanyol i ja s’ha de veure reflectida esta nomenclatura per part d’este Ajuntament” ha manifestat el portaveu d’ultradretà.

Roda de premsa Vox València | Vox València

De la mateixa manera, Bádenes ha fet una crida perquè el govern municipal i l’alcaldessa de València comencen a “complir” este pacte i canvien la cartelleria del nom de la ciutat i incorpore la denominació en castellà a tots els escrits, documents i comunicacions oficials del consistori.

“No hi ha cap problema perquè des d’este mateix moment el topònim que s’utilitze a les plataformes digitals i comunicacions de l’Ajuntament siga el nom en espanyol, que no porta cap accent. Per això no cal demanar cap informe jurídic ni lingüístic ni a l’AVL ni a cap altra institució” ha assenyalat Bádenas, en referència al fet que per poder canviar a la denominació valenciana amb l’accent tancat cal l’aprovació de la Generalitat i un informe preceptiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, cosa que complica el seu canvi.

Tornen a estendre per tercera vegada la mà a Català

D’altra banda, el portaveu de Vox ha estés per tercera vegada la mà a l’alcaldessa de València per arribar a un acord i formar un govern “sòlid i estable”. “Si vol pot comptar amb els quatre regidors de Vox que sumant els 13 que ja en té, suposa una majoria sòlida, robusta i absoluta per aprovar qualsevol assumpte que inferisca en els interessos dels ciutadans de València”.

Igualment, ha criticat que l’equip municipal només li ha lliurat un foli i mig amb el resum de les ordenances fiscals per als comptes municipals del 2024 i ha assenyalat que “si el que es tracta és d’elaborar uns pressupostos i s’espera que hipotèticament els quatre regidors de Vox puguen participar d’alguna manera, crec que és el moment d’arribar a un acord amb una negociació prèvia per a la governança de l’Ajuntament”.

A algú li cap al cap que s’aproven uns pressupostos i després ens demanen que ens incorporem a la governança de l’Ajuntament quan ja estan completament elaborats? Sense que persones que s’haurien d’incorporar a delegacions importants tinguen oportunitat de dir mínimament alguna cosa?”, s’ha preguntat el portaveu de Vox.

Així doncs, ha deixat de caure que a “potser simplement és que no vol que hi haja cap mena d’acord entre el PP i Vox per a un govern”, ja que s’està elaborant un pressupost “de forma unilateral” i “no se’ls ha dit absolutament res”. “Creiem que les coses han de seguir la seua lògica i el primer és un acord general i després es prenen acords sobre qüestions particulars, inclusivament relacionades amb les ordenances municipals o de tipus fiscal”, ha afirmat.

Sobre si donaria suport uns pressupostos del PP sense entrar al govern, Bádenas ha manifestat que si foren “meravellosos, magnífics i miraculosos” i pogueren “convertir València en una gran ciutat de veritat”, sí que els aprovarien perquè “són persones assenyades”.

Roda de premsa Vox València | Vox València

No obstant això, el que potser no donen suport són els nous nomenaments de l’EMT que s’aprovaran este divendres al Consell d’Administració, però que la ultradreta no li agraden perquè són exalts càrrecs de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a l’etapa del Botànic. L’Ajuntament s’està convertint en una agència de col·locació de desocupats de Compromís i PSPV. Nosaltres no donarem el nostre suport a este tipus de col·locacions” ha assegurat.

“La sala de premsa vandalitzada”

Després d’estos fets, la regidora de Compromís, Eva Coscollà, ha denunciat que el portaveu de Vox ha “vandalitzat” el mobiliari de la sala de premsa municipal per canviar el nom de la ciutat. “És realment trist veure com Català té una incapacitat absoluta per controlar el seu soci preferent de VOX. L’alcaldessa governa amb un partit que vandalitza el mobiliari de l’Ajuntament, a pocs metres del despatx”.

“Tenim un govern en què el soci del PP es pitorrea de l’alcaldessa a la cara. Hui es demostra una vegada més que el Catalá no és capaç de liderar ni el seu govern, que es comporta com en un pati de parvulari amb el sou que els paga tota la ciutat. És ridícul” ha conclòs.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies