La ‘World Paella Day Cup’ torna a la plaça de l’Ajuntament de València

València acollirà el pròxim 20 de setembre, el Dia Mundial de la Paella, la quarta edició de la World Paella Day Cup, un esdeveniment internacional en què xefs vinguts de diferents parts del món competiran per aconseguir el títol a la millor paella del món i succeir així el xef francés que va aconseguir la victòria el 2022, Eric Gil. 


Rebre les notícies de València Diari

Una edició baix del lema “Portem tot l’any assajant” que tornarà a celebrar-se a la plaça de l’Ajuntament després de la pandèmia i en què competiran els dotze xefs finalistes procedents d’Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Romania, els Estats Units, Mèxic, Colòmbia, l’Equador, el Marroc, l’Índia i el Japó. Tots ells cuinaran la seua particular recepta de la paella amb un ingredient comú, l’arròs valencià. 

La competició arrancarà a les 10.00 hores i tindrà dos fases: una semifinal, en què els concursants competiran per parelles, i una final, en què participaran els sis finalistes. El sorteig de parelles es farà el 19 de setembre a les 11.00 a Mestalla.

Així ho ha donat a conéixer este dimecres la regidora de Turisme, Paula Llobet, al costat de la junta a la directora general de Turisme de la Conselleria de Turisme, Esther Labaig, i al diputat de Turisme de la Diputació de València, Pedro Antonio Cuesta, a la roda de premsa d’esta competició per promocionar el plat més destacat de la gastronomia valenciana.

En este sentit, Llobet ha assenyalat que esta competició permet “donar visibilitat al nostre plat més internacional i a la gastronomia de la ciutat” i ajuda a “fer pedagogia” la recepta original. “És un dia especial en què els valencians i valencianes som tolerants i obrem la paella al món, i acceptem que gent de països que ens visiten facen el seu particular estil de paella” ha afegit. 

Com l’any passat, també hi haurà un entrenament previ perquè estos cuiners internacionals coneguen els secrets d’este plat, així com els llocs més destacats de la província de València com l’Albufera. Este entrenament intensiu serà de la mà de quatre professionals destacats i experts paellers: Chabe Soler i Noelia Pascual, -guanyadores del WPDCup el 2020 i 2021 respectivament-, Rafa Margós -xef del restaurant Las Bairetas- i Santos Ruiz, -gerent de la DO Arròs de València. 

La copa d’este certamen realitzada per l’artista faller Jose Luis Platero s’exposarà al Mercat Central de València de l’11 al 19 de setembre perquè veïns i visitants la puguen visitar. 

Més activitats per celebrar el Dia mundial de la paella

Per la seua banda, la directora general de Turisme ha destacat que la paella “és per a nosaltres més que un emblema”, i ha explicat que “és la millor manera de representar els nostres valors identitaris com l’hospitalitat i la tradició“. Així mateix, el diputat de Turisme de la Diputació de València ha destacat “la gran visibilitat i projecció pública internacional que proporciona la celebració del Dia Mundial de la Paella” i ha posat en valor el treball conjunt de les administracions per promocionar València com a destinació turística. 

Esta competició s’engloba dins del World Paella Day que se celebra des de fa sis anys cada 20 de setembre, una festa al voltant d´este plat valencià i per al qual este any s’ha llançat una campanya sota el lema ‘Portem tot l’any assajant’, inspirada en el teatre i en la dramatúrgia que envolta qualsevol “debat” al voltant de la paella.

Mitjançant una proposta sorneguera i en clau d’humor es farà pedagogia dels conceptes fonamentals a la cultura de la paella com els ingredients, recipient, ritual i el procés d’elaboració.

Igualment, l’Ajuntament amb motiu del Dia Mundial de la Paella també ha organitzat més activitats per a tots els públics al centre de la ciutat on es podran degustar plats típics valencians i gaudir de la competició. A més, s’organitzaran juntament amb Turespaña actes promocionals entorn a la paella a Pequín, Bombai, Estocolm o Roma per “reforçar així este plat valencià”.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies