Un xiquet de 5 anys és presumptament assassinat a cops per la mare i la seua núvia


Rebre les notícies de València Diari

La mort del xiquet de cinc anys, Lucio Abel Dupuy, ha commocionat a l’Argentina, presumptament va ser assassinat a cops per la seua mare i la seua parella a la província de la Pampa. Totes dos dones es troben acusades i sota presó preventiva, aïllades de la resta de les detingudes per a evitar que siguen agredides.

La mare i la seua xicota portaren al xiquet a l’hospital

Divendres passat 26 de novembre, el xiquet va ser portat malament ferit per la seua mare Magdalena Expósito Valenti, de 24 anys, i la seua núvia Abigail Páez, de 27 anys, a la Unitat Mèdica Regional de Atuel, on el personal sanitari va intentar reanimar-lo. Allí, davant el seu mal estat, es va decidir traslladar-lo a un altre centre mèdic, en el qual el petit va acabar morint, informa RT.

Va morir a causa de “politraumatismes” i d’una “hemorràgia interna”

L’autòpsia va indicar que el menor va morir arran de “politraumatismes” i d’una “hemorràgia interna” i que a més tenia lesions de diferents dates, entre elles cops, cremades de cigarrets i mossegades. Lucio havia sofert recentment un cop, que podia haver estat una puntada, i que el va afectar el maluc, un gluti i una cama. Segons ‘La Voz’, la història clínica del nen indica que entre desembre del 2020 i març del 2021 va ingressar en cinc ocasions en diferents centres de salut amb fractures i cops.

El menor tenia lesions antigues i també havia estat víctima d’abusos sexuals

A més l’examen forense va revelar que, l’ el menut va ser víctima d’abusos sexuals “recents i també antics”, recull el canal Tot Notícies.

Disputa amb el pare per la custòdia de Lucio

Per part seua, Christian Dupuy, papà de la víctima, va confirmar que mantenia una disputa amb la seua exparella per la custòdia del xiquet, i va dir que malgrat la seua insistència la Justícia li va atorgar este dret a la mare. Dupuy va assegurar que no estava al corrent del maltractament constant al qual era sotmés el seu fill, ja que quan apareixia amb alguna ferida en el seu cos, les dones avui detingudes li deien que s’havia danyat jugant.

La Justícia mai em va escoltar, sempre va afavorir a la mare, per més advocats i mediacions que vaig realitzar“, va dir el jove en una publicació en el seu compte de Facebook. “Perdona’m, fill, no vaig arribar a temps […] T’estime. Perdona’m per no poder fer res”, va afegir.

Els veïns es troben molt indignats

Després de l’incident, tant la mare del menor com la seua núvia van ser posades sota presó preventiva. La primera és acusada per homicidi agreujat pel vincle i la segona per homicidi simple. Les dos estan detingudes en una dependència policial de Sant Lluís. Segons va informar el portal ‘El Chorrillero’, Magdalena Expósito Valenti i Abigail Páez es troben aïllades i separades de la resta de les preses, després de rebre agressions per part d’altres recluses.

L’assassinat de Lucio va deslligar la indignació dels residents locals, que van marxar diumenge passat a la ciutat de Santa Rosa, així com en general Pic, d’on era oriünd el nen, informa Perfil. Quan els manifestants van arribar a les portes de la Comissaria Sisena de la capital de la Pampa, van començar els disturbis: van ser incendiats almenys tres vehicles patrullers i es van llançar pedres a l’edifici. “Volem justícia!”, cridaven els veïns.
 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies