L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual programa una formació pionera en l’accessibilitat en el sector

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual organitza hui dimarts a València una formació especialment dirigida a professionals de la producció, guió i direcció audiovisual, així com a la comunitat universitària, amb motiu de la implantació dels nous punts dedicats a l’accessibilitat i la inclusió en la nova Llei del Cinema i Audiovisuals.

L’activitat té com a fi descriure el context actual de l’accessibilitat audiovisual a Espanya i a la Comunitat Valenciana i explorar “com integrar-la de manera harmoniosa en la producció audiovisual valenciana”, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Este taller compta amb el suport de la Fundació SGAE i El meu Cinema Inclusiu, plataforma creada per l’expert Miguel Ángel Font per a treballar en la inclusió i l’accessibilitat en l’audiovisual. Baix la premissa que la cultura “és un dret, no un privilegi, Font treballa des de fa anys per a canviar el paradigma”.

En el seu treball, Miguel Ángel Font insistix especialment a aprofundir en les necessitats de les persones amb discapacitat, “un sector del nostre públic no sempre atès, per a propiciar un canvi vital i professional”, assenyala l’entitat.

Un dels objectius principals d’esta formació és conscienciar als i les professionals del sector perquè es doten d’eines d’accessibilitat “des del principi del procés creatiu i com a part inicial de la cadena de producció”.

El taller ‘Accessibilitat audiovisual: context i perspectives futures a la Comunitat Valenciana’, oferirà un panorama del marc legal i normatiu, analitzant els models actuals de creació i distribució de l’accessibilitat, els principals obstacles per a l’arrelament de l’accessibilitat en la indústria audiovisual i explorarà oportunitats de millora i expansió de l’accessibilitat al mateix temps que oferirà exemples de bones pràctiques en accessibilitat audiovisual.

Miguel Ángel Font Bisier (1987) és un director de cinema valencià la carrera del qual “ha transcendit a l’àmbit acadèmic i literari”. És l’impulsor del cinema inclusiu, una innovadora metodologia de creació i distribució cultural amb la qual afig mesures d’accessibilitat, que ha generat un “gran impacte social”, destaca l’acadèmia.

ÚLTIMES NOTÍCIES