VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
L’òpera ‘El murciélago’ de Johann Strauss torna al Palau de la Música de València durant la seua programació nadalenca internacional amb una versió semiescenificada interpretada per la formació francesa Els Musiciens du Louvre, amb el seu titular, Marc Minkowski.
L’espectacle tindrà lloc este diumenge 22 de desembre, a les 18.30 hores en la Sala iturbi, segons ha informat l’auditori valencià en un comunicat.
A més, l’òpera comptarà amb un “brillant” repartiment líric en el qual destaca la presència del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, així com les sopranos Iulia Maria Dan, Alina Wunderlin i Sandrine Buendia; els barítons Huw Montague Rendall, Leon Kosavic i Michael Kraus; els tenors Magnus Dietrich i Kresimir Spicer; la mezzosoprano Ekaterina Chayka-Rubinstein i el baix-baríton Manfred Schwaiger.
Respecte a este programa, el director del Palau, Vicente Llimerá, ha posat en valor l'”oportunitat” de poder gaudir de ‘El murciélago’ de Johann Strauss, una “bellíssima opereta de brillant orquestració, humor molt refinat i d’una alegria tan necessària en aquests dies que veritablement contagia, i que a Viena compartix popularitat amb el tradicional Concert d’Any Nou”.
Els Musiciens du Louvre i Minkowski han visitat el Palau fins a en nou ocasions amb “èxit rotund” en cadascuna d’elles, per la seua “excepcional sonoritat, emoció i equilibri”. Junt amb orquestra i director destaca un “nodrit” elenc de solistes vocals i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, habitual col·laborador de Minkowski, que ressalta per “la bellesa i perfecte empastament de les seues veus”, i que precisament va ser la mateixa coral que va acompanyar al conjunt francès en la seua última visita del 2016.
Estrenada en el Theater an der Wien de la capital austríaca el 5 d’abril del 1874, esta opereta va arribar a ser tan popular que fins i tot es va traduir al francès o a l’anglès per a ser representada a París, a Londres o a Nova York, poc després de la seua estrena.
La seua fama va arribar també al cinema, ja que des del cinema mut fins a pel·lícules més recents, les vivències dels papers principals, Eisenstein i Rosalinde han sigut objecte d’adaptacions cinematogràfiques. Està considerada l’obra mestra de Johann Strauss, i la seua obertura és una de les partitures “més volgudes” pel gran públic.