VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
L’Ajuntament de València ha organitzat per a este dimecres una jornada de reflexió amb la finalitat d’analitzar l’impacte de la intel·ligència artificial en l’adolescència. Esta és una trobada emmarcada en les accions encaminades a “abordar les addiccions des d’un enfocament integral i preventiu” implantades en esta ciutat “des de fa 33 anys”, com ha indicat la regidora de Benestar Social, Marta Torrado.
Així mateix, ha apuntat que esta iniciativa “reafirmarà la capacitat de València per a liderar el debat i la formació en temes crucials d’este temps com les noves problemàtiques derivades de l’entorn digital”, segons ha informat el consistori en un comunicat.
Torrado ha presentat el programa d’esta jornada que l’Ajuntament organitza en col·laboració amb la FAD Joventut. La convocatòria reunirà a unes 200 persones a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València.
“Amb esta jornada, titulada ‘Podries parlar-me de l’adolescència, IA, emocions i educació?’, la capital valenciana “tornarà a ser un referent en la formació i sensibilització”, ha assegurat la regidora, que ha recordat que esta ciutat “ha sigut pionera a l’hora d’abordar les addiccions des d’un enfocament integral i preventiu” tenint en compte que això era “una cosa no habitual fa tres dècades”.
“A través d’estes jornades, hem aconseguit anticipar-nos a les necessitats socials, proporcionant formació clau en un moment en el qual els desafiaments vinculats a les addiccions i la salut mental cobren cada vegada major protagonisme”, ha afegit Marta Torrado.
La primera taula redona d’esta trobada començarà a les 10.00 hores i es desenvoluparà baix el títol ‘Educació, emocions i entorns digitals’. Este debat estarà moderat pel cap del Servici d’Addiccions, Manuel Gómez Tejedor, i en ell intervindran el professor de Didàctica en la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Màlaga Manuel Fernández Navas. Este expert parlarà de “educar en entorns digitals” com “un nou paradigma per a una vella escola”.
A més, participarà la psicòloga clínica i educativa especialitzada en Educació Emocional i Social Carmen Loureiro Rey, qui intervindrà amb la ponència ‘Per què em sent així?, Qui soc JO realment?’ i analitzarà “la tristesa i identitat del món digital”.
A les 12.00 hores, Marta Torrado, la directora general de FAD Joventut, Beatriz Martín, i la degana de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Amparo Ruiz Saurí, inauguraran oficialment la jornada, que prosseguirà amb una altra taula redona moderada amb la psicòloga i coordinadora de FAD Joventut a l’Ajuntament de València, Laura Ferrer.
En este segon debat intervindran la criminòloga educativa i mediadora María Galán García, que oferirà la ponència ‘La cara menys amable de les xarxes socials en l’adolescència. Prevenció i Intervenció’, així com la directora de Desenvolupament i Màrqueting en @adigital_org María Lázaro Àvila, amb la proposta ‘Arriba la intel·ligència artificial generativa, i ara en què i com eduque als meus fills i filles?’.