VALÈNCIA
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha presentat una nova proposta que modifica la catalogació del requisit lingüístic B2 per als mestres, amb la finalitat d’assegurar la introducció de la llengua anglesa en l’etapa d’Educació Infantil. Aquesta iniciativa ha estat definida com a “equilibrada”, buscant proporcionar una estructura que fomente l’aprenentatge de l’anglès des de les primeres etapes educatives.
El director general de Personal Docent, Pablo Ortega, s’ha reunit hui dijous amb els sindicats educatius per discutir les novetats que es posaran en marxa el pròxim curs. En aquesta reunió, s’han abordat diversos aspectes que impactaran en el professorat i en els alumnes a les aules.
La proposta de catalogació persegueix dos objectius principals: primerament, garantir que la determinació segueix criteris objectius i transparents, pel que es reservarà un lloc amb requisit B2 en escoles amb fins a 6 unitats, i 2 llocs per a aquelles amb més de 6 unitats; en segon lloc, assegurar que aquesta reserva siga estable a llarg termini. Així, els llocs catalogats amb el requisit B2 seran accessibles en el pròxim concurs de trasllats, cosa que permetrà la seua estabilització, tal com explica el departament dirigit per José Antonio Rovira.
A més, un dels temes clau tractats en la reunió és la situació del professorat especialista que labora en l’ISEACV, conservatoris i Escoles Oficials d’Idiomes. S’ha decidit convocar un concurs de mèrits, semblant al que s’ha realitzat amb anterioritat per al professorat expert de Formació Professional. Això és fonamental, atès que és una obligació legal ajustar la modalitat de contractació dels especialistes.
Finalment, s’ha discutit la creació de comissions de servei per a les Unitats Específiques d’Orientació (UEO), responent a la necessitat de modernitzar-les d’acord amb els criteris que ha establert la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa.