Creciment sostingut de PortCastelló en el primer trimestre
El port de Castelló ha tancat el primer trimestre de l’any amb un increment del 13,8% en el trànsit de mercaderies, movent un total de 4.421.167 tones. Aquesta pujada reafirma la tendència a l’alça de PortCastelló, que ha registrat un creixement en tots els tipus de trànsits.
Dins d’aquest context, s’han destacat augments significatius en el trànsit de granel sòlid, que ha crescut un 29,1%, aconseguint 1.862.551 tones. També ha incrementat la mercaderia general, amb un 21,1%, representant 299.535 tones mogudes. A més, els graneles líquids han experimentat una millora del 2,8%, amb 2.259.081 tones movimentades.
En relació al moviment de contenidors (TEUs), el creixement ha estat notable, amb un increment del 36,6% durant aquest període, ja que s’han aconseguit 23.384 TEUs, en comparació als 17.111 de l’any anterior.
Rubén Ibáñez, president de l’Autoritat Portuària de Castelló, ha valorat de manera molt positiva aquests resultats, afirmant que aquest creixement “reflectix el treball conjunt per posicionar el port de Castelló a l’alçada que es mereix i consolidar el seu rol com a motor econòmic de la província”. Ha afegit que els resultats són “molt positius” en tots els tipus de tràfics, destacant l’aposta per la diversificació i l’eficiència.
PortCastelló, per tant, continua la seva trajectòria ascendent, consolidant-se com un dels ports amb més dinamisme del sistema portuari espanyol, segons l’informe de l’Autoritat Portuària.
Segons les dades, el trànsit amb més pes al port de Castelló és el granel líquid (51,1%), seguit pel granel sòlid (42,1%) i la mercaderia general (6,7%). Les mercaderies més rellevants mogudes inclouen petroli, feldespat, argiles, gasolina, coc, fuelóleo i gasoil. Especialment destacable és el creixement del 188% en el trànsit d’argiles i el 91,2% d’augment en el trànsit de cereals, un producte agroalimentari important en el port.
PortCastelló manté relacions comercials amb diversos països, incloent Turquia, Guyana, Marroc, Canadà, Kazakhstan, Egipte, Líbia i Itàlia.