Condemnada en València per difondre informació falsa sobre la seua exparella en les xarxes socials

Imagen de unas manos tecleando un teléfono móvilLa dona ha sigut condemnada per un delicte d’injúries | Unsplash

 

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de València ha confirmat una pena de 1.260 euros de multa per un delicte d’injúries per a una dona que va publicar en xarxes socials comentaris ofensius i que afectaven el prestigi professional de la seua exparella, treballador de banca, segon ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

 

La Sala ratifica d’esta manera la sentència dictada pel Jutjat penal número 6 de València que, a demés de la multa, condemna a la dona a indemnitzar amb mil euros a la víctima pels danys morals que li va causar la difusió dels comentaris injuriosos. La fallada de la resolució obliga a la condemnada a divulgar la sentència condemnatòria en el seu perfil de Twitter i en la seu central de l’entitat bancària en la que treballa la víctima.

 

Intenció d’ofendre la «dignitat i prestigi professional» de la víctima

Els fets es van produir entre els mesos de desembre de 2016 i gener de 2017 quan, segons explica la sentència ara confirmada per l’Audiència Provincial, la condemnada va publicar diferents missatges en el seu compte de Twitter amb la intenció d’ofendre la «dignitat i prestigi professional com a treballador de banca i desacreditar» a la víctima.

 

La resolució afegix que, a pesar de què sabia que era mentira, la dona va publicar que la seua exparella li feia la vida impossible, que havia buidat els comptes i que havia falsificat la seua firma. En referència a l’ocupació laboral de la víctima, va citar en un tuit el perfil de l’entitat en la que treballava l’home i va publicar que el banc «encobrix a un abusador» i «encobrix a directius que abusen del seu càrrec per a humiliar a les seues mateixes famílies».

 

La sentència no és ferma i pot recórrer-se davant el Tribunal Suprem.

ÚLTIMES NOTÍCIES